"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Suriyeli Müslümanlara Ensar Olan Türk Ailenin Evini de Yağmaladılar
13 Ağustos 2021Köklü Değişim Medya

Suriyeli Müslümanlara Ensar Olan Türk Ailenin Evini de Yağmaladılar

Köklü Değişim Medya

Ankara'nın Altındağ ilçesinde Suriyeli sığınmacılara yönelik ırkçı saldırılarda Türk ailelerin de evi saldırıya uğradı ve yağmalandı. Saldırganlar, yıllardır Ankara’da Suriyeli mazlumlara ensar olan Cavit Amca ve Hafize Teyze’nin evini de yağmaladılar. Ayrıca çeşitli işyerlerinden binlerce liralık elektronik malzeme utanç gecesinde çalındı.

Cavit Etleç, saldırıda iki televizyonunun ve değerli mücevherlerinin çalındığını ifade etti.

Vandallar, dün gece 3.00 sularında, Suriyelilere yıllardır verdikleri destekle tanınan Cavit Amca ve eşinin iki televizyonunu ve değerli mücevherlerini çalmışlar. pic.twitter.com/tSntMEk92w

— Bahadır Kurbanoğlu (@bahadirkurbano)

İki grup genç arasında önceki gece meydana gelen kavgayı ırkçı söylemlerle kışkırtan siyasiler halkı galeyana getirdi. Kavgada yaralanan Emirhan Genç’in hayatını kaybetmesi üzerine olaylar daha da büyüdü ve sosyal medyada provokatörler harekete geçti.

Uzun zamandır kemalist, milliyetçi ve ulusalcı partilerin sığınmacıları bir oy için hedef göstererek propagandalarında kullanması, iktidarın ise halkı kin ve öfkeye yönlendirenlere karşı ciddi bir adım atmaması utancın göz göre göre gelmesine sebep oldu.

Evlere, iş yerlerine ve otomobillere taş ve sopalarla saldırıldı. O utanç gecesinde Suriyelilere ait mağazalardan da beyaz eşyalar çalındı. Suriyeli iş yeri sahibi “saldırıyorlar kırıp döküyorlar, peki neden hırsızlık yapıyorlar?” diyerek saldırılara tepki gösterdi.

Altındağ'da, Suriyelilere yönelik saldırılarla ilgili gözaltına alınan 76 kişiden 38'inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma ve ticareti gibi suçlardan kaydı bulunuyor.

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi ve Önder mahallerinde yaşayan birçok Suriyeli mülteci aile, 11-12 Ağustos’ta hedef oldukları ırkçı saldırılar sonrasında ev ve iş yerlerini terk etmek zorunda kaldı. Gerçekleştirilen saldırılarda birçok işyeri de yağmalandı. Üstelik bu iş yerlerinin tamamı Suriyeli mültecilere ait değil. Mültecilerin Türkiyeli ortakları ile işlettikleri işyerleri de saldırılarda camları, kapıları yıkılarak yağmalandı.

8 yıldır Önder Mahallesi’nde yaşayan Suriyeli mülteci Abdullah El Hesen’in Türkiyeli ortağı Bekir Coşkun’la beraber işlettikleri mobilya mağazası da saldırılar sırasında yağmalandı ve 60 bin liralık elektronik eşya çalındı.