
Suriye’de ABD Üslerine Saldırı Sonrası Biden: “İran'la Çatışma Peşinde Değiliz”
Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol ve Kuniko gaz sahası ve çevresindeki üslere dün sabah saatlerinden sonra akşam yeniden roket saldırıları düzenlendi. Saldırılar sonrası açıklama yapan Biden, “İran'la bir çatışma peşinde değiliz” dedi.
Saldırı sonucunda üste görevli askerlerden yaralananlar olduğu bildirildi. Bölgede bulunan ABD güçleri de saldırıya karşılık olarak İran destekli gruplara hava saldırısı düzenleyerek roketlerin geldiği yöne topçu ve roket atışı ile karşılık verdi.
Bölgedeki kaynaklar, ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol ve Kuniko gaz sahalarına akşam saatlerinden itibaren 20 civarında roket saldırısı yapıldığını belirtti.
Sabah saatlerinde de Deyrizor ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol sahası ve çevresine roket saldırıları düzenlenmişti.

Biden: “İran'la Bir Çatışma Peşinde Değiliz”
ABD Başkanı Biden, Suriye'de ABD öncülüğündeki koalisyona ait tesise yapılan saldırılar üzerine bölgeye hava saldırısı düzenlediklerini belirterek, İran ile çatışma peşinde olmadıklarını ancak Amerika halkını etkin şekilde koruyacaklarını beyan etti.
Resmi ziyaret nedeni ile Kanada'nın başkenti Ottowa'da bulunan Joe Biden, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.
Saldırılarla ilgili bilgilendirildiğini kaydeden Biden, saldırıyı İran destekli grupların düzenlediğini söyledi.
Saldırı üzerine derhal, ABD ordusuna bölgeye hava saldırısı düzenleme yetkisi verdiğini belirten Biden, "Dün gece ABD askeri kuvvetleri, personelimize saldırıdan sorumlu olanları hedef alarak, Suriye'de bir dizi hava saldırısı düzenledi" detayını paylaştı.
"ABD, İran'la bir çatışma peşinde değil" diyen Biden, Amerika halkını etkin şekilde korumaya hazır olduklarını vurguladı. Rusya ve Çin’e odaklanan Washington, başka bir cephede çatışma istemiyor. İran destekli grupların, Suriye'nin Haseke ilinde dün ABD öncülüğündeki koalisyona ait bir tesisi insansız hava aracıyla (İHA) vurarak ABD'li bir sözleşmeli personelin ölümüne, 5'i asker biri sözleşmeli 6 personelin de yaralanmasına yol açtığı belirtilmişti.
Bugün ise ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Suriye'nin doğusunda Amerikan askerlerinin konuşlu olduğu üsse İran destekli gruplarca 10 roketle saldırı düzenlendiğini ancak herhangi bir kayıp vermediklerini açıklamıştı.
ABD, çıkardığı yargı reformu ile yolsuzluk dosyalarına karşı kendini koruma altına alan Netanyahu'nun, İran'a karşı Yahudilerin kendi yönetimi etrafında yakınlaşmasına yol açacak güçlü saldırılar başlatmaya ve iktidarını zayıflatabilecek iç kaosu sona erdirmeye çalışarak bu konuları istismar ettiği için uyarıda bulunmuştu.
ABD, Mart ayında iki üst düzey askeri yetkiliyi "İsrail"e göndermişti. Rusya ve Çin’e fokuslanan Biden yönetimi, Ortadoğu’da kaos istemiyor. Kayıtsız şartsız destekleme sözü verdiği “İsrail”in, Netanyahu’nun kişisel çıkarları için İran ile savaşa tutuşmasına ise kesinlikle karşı çıkıyor.
Netanyahu’nun, Biden yanlısı gruba (özellikle Lapid ve Gantz) sırt çevirip aşırı sağcı bir hükümet kurması ve çıkardığı yargı düzenlemesi “İsrail”de şiddetli protestolara neden olmuştu. Biden yönetimi de bu düzenlemeyi eleştirip, protesto gösterilerine destek veriyor.

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi





