“Sizin Kininiz İslam’a” Derken Bunu Kast Ettik!
22 Ekim 2019

“Sizin Kininiz İslam’a” Derken Bunu Kast Ettik!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait reklam panolarına asılan, "Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştirmez" ayeti, “İsrail” dostu Batı hayranı laik çevreleri rahatsız etti.

Kur'an Ayetlerine Tahammülsüzlük

Kur’an-ı Kerim’de, “Ey iman edenler! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez” (Maide suresi 51) açık ayetine rağmen laik ulusalcı çevreler, ayetlere bile tahammül edemeyerek her fırsatta İslam’a ve Müslümanlara saldırıyor.

Yöneticiler ısrarla ABD ve “İsrail” dostluğunu vurgularken, Allah Subhanehu ve Teâlâ onların dost olamayacağını ayetle beyan etmektedir.

Halkının büyük bir çoğunluğu Müslüman olan Türkiye’de, laik Kemalist çevreler, Cumhuriyetle birlikte İslam’a ve Müslümanlara yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırı ve karalamalar, her dönemde olduğu gibi AK Parti döneminde de sürmektedir.

Bu çevreler, reklam Bilboardlarındaki ayetleri hedef alan bu saldırılarla, İslam’a yönelik tahammülsüzlüklerini bir kez daha yinelediler. Bilhassa gayrı Müslimler ve onları destekleyenlerin sanki savaş ilan edilmiş gibi davranıp, Allah’ın emirlerini ve Müslümanlara nasihatlerini “yobazlık ve gericilik” kelimelerini kullanarak çirkin bir şekilde eleştirmesi, ayetin “onlardan dost olmayacağı” hakikatini de ortaya koymuş oldu.

Müslümanların inancından utanan laik Kemalist ulusalcı çevre, ilk fırsatta halkın inancına saldırmayı kendine görev bilirken, Hristiyanlar ve Yahudiler hakkında Allah’ın emrini içeren ayetlerin sokaklara asılması ile de hemen onları savunmaya geçiyorlar. Batı’ya sadık bir köle gibi hareket eden ve Batılı efendilerine hayran hayran hizmet edenler, ayetleri de eleştirmekten geri durmuyor.

İstanbul Sözleşmesi ile “ailenin yok edilmesi” kanun haline getirilip, İslam’ın hükümlerine saldırılırken, Batı’dan getirilen bütün sapkınlıklar ise koruma altına alınıyor.

“İslam Güneşinin Doğduğu Her Yere” Sözünden Rahatsız Oldular

Barış Pınarı Harekâtına katılan askerlerimizle yapılan bir ropörtaj da hedef alındı. Muhabirin, tankın üzerindeki rütbeli askere ‘istikamet nereye’ sorusuna “İslamiyet güneşinin doğduğu her yere” diye cevap veren askere de hakaret edildi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

”Suriye'ye giden tanktaki 3 askerimiz muhabirin 'operasyon nereye' sorusuna, 'İslamiyet güneşinin olduğu her yere' yanıtını verdiler. Elhamdulillah Müslümanız ama işgalci değiliz. Sn. Akar, bu iletişim bir felâket. Bu salaklar altımızı oyup, dünyayı karşımıza dikiyor.”

Gazeteci Can Ataklı ise “laiklik elden gidiyor” diyerek ordunun İslam adına cihat edemeyeceğini iddia edip, Türk ordusunun imamın ordusu haline dönüştüğünü belirtmişti.

Bir cümlede İslam’ın geçmesi onları çok ciddi rahatsız etti. Hele hele bir rütbeli askerin ağzından bunun duymak onlara ateşli hastalığa tutulmuş bir hasta gibi krize soktu.

İslam’a tahammüllü olmayan bu çevrelerin, onca sorun ve sıkıntı arasında bu konuyu dile getirmeleri asıl hedeflerini ve kinlerini de aşikâr etti.

Laik Kemalist kesimin İslam’a yönelik saldırılarına Köklü Değişim yazarlarından Sosyolog Süleyman Uğurlu, "Siyasal İslâm Çöktü" Diye Sevinenler; Sizin Kininiz İslâm’a!” başlıklı bir makale yazdı.

Köklü Değişim Medya sitesinde yayımlanan makalede Uğurlu, “Batı karşısında ezik durdunuz. Eziklik sizin genlerinize işledi. Onlar gibi yaşayınca onlardan olacağınızı ve takdir göreceğinizi sandınız; kadınlı erkekli balolar tertip ettiniz. Onlar gibi vals yaptınız ama nafile; yine yanıldınız. Batı ve özellikle İngilizler sizi hiçbir zaman kendilerinden bir parça olarak görmedi ve asla da görmeyecek. Buna rağmen siz onlardan vazgeçmediniz. Sadık bir kölenin efendisine beslediği hayranlık ve sevgi gibi Batılı kâfirlere sevgi ve hayranlık beslediniz.

Batı’ya o kadar sadakat gösterdiniz ki İslâm düşmanlığını içselleştirdiniz ve bir zaman sonra Batı’nın gönüllü askeri oldunuz.

Tüm bu zulümlerinize rağmen İslâm’ın yok edilemeyeceği hakikati ile karşılaştınız. Bu sefer de onu güçsüz, etkisiz ve zararsız hale getirmenin yollarını aradınız. Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla, laik sistem ile uyumlu, taşra geleneği mesabesinde steril hale getirilmiş bir İslâm(!) türettiniz. Bu İslâm, hayata dolayısıyla siyasete karışmayan bir İslâm’dı. Camilere hapsedilmiş, esaret altına alınmış bu İslâm’ı yaşamak isteyen herkes yaşayabilirdi. Ne de olsa bu yeni din sizin kontrolünüzdeydi.**” ifadelerine yer verdi.

Makalenin tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz**:**

https://www.kokludegisim.net/makaleler/siyasal_islam_coktu_diye_sevinenler_sizin_kininiz_islama