Sisi Rejimi ile Ortak Vizyonunuz Nedir?
22 Mart 2023

Sisi Rejimi ile Ortak Vizyonunuz Nedir?

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 21 Mart 2023 Salı günü gerçekleştirdiği “Gündem Değerlendirme” toplantısında, Türkiye ile Mısır arasındaki normalleşme görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile darbeci Sisi rejiminin Dışişleri Bakanı Semih Şükrü arasındaki görüşmenin 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüne denk gelmesini de hatırlatarak, Türkiye-Mısır normalleşmesine yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz cumartesi günü 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüydü biliyorsunuz. Ümmetin her milletten evladının Hilafet yıkılmasın diye Çanakkale’de küffara karşı verdiği destansı mücadeleyi hep birlikte hatırladık. Ecdadımızı hayırla yad ettik. Çanakkale ruhunu yeniden kuşanmak için yeniden İslam sancağının topraklarımızda dalgalanması için hep birlikte dualar ettik.

Ancak aynı gün Çanakkale ruhuna hiç de uygun düşmeyen bir başka gelişmeye daha şahit olduk kıymetli Müslümanlar. Türkiye ile darbeci Mısır rejimi arasında gerçekleştirilen normalleşme görüşmelerinden bahsediyorum. İki yıl önce temelleri atılan normalleşme adımları sonrası Mevlüt Çavuşoğlu ile katil Sisi’nin Dışişleri Bakanı Semih şükrü Kahire’de bir araya geldiler. Çavuşoğlu Semih Şükrü’ye “kardeşim” diye hitap etti. “Mısırla kardeşliğimizi güçlendirmek için çabalarımızı artıracağız” dedi. Mısır Dışişleri Bakanı Şükrü ise Türkiye ile birçok konuda ortak vizyona sahip olduklarını ve ilişkilerin yeniden başlamasını arzu ettiklerini söyledi. Seçimlerden sonra da liderlerin, Erdoğan ve Sisi’nin bir araya gelmesi için çalıştıklarını söylediler.

Daha önce bu kürsüden iktidara sormuştuk, şimdi yeniden soralım! Binlerce Müslümanın katili olan aşağılık bir rejime “kardeşim” dedirten ortak vizyon nedir acaba? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Sisi’nin kanlı ellerini sıkmaya hangi gerekçe sürükledi. Ne oldu da dün lanet ettiğiniz ve yan yana gelmekten utanç duyarız dediğiniz zalimlerle hiçbir şey yokmuş gibi bugün normalleşiyorsunuz? O yere göğe sığdırmadığınız demokrasiye aldığınız hangi talimatla ihanet ediyorsunuz? Kime yaranmak için tüm katil ve zorba rejimlere elinizi uzatıyorsunuz. Çıkın ve kamuoyuna açıklayın! “Amerika nasıl bir siyaset izlerse bizde ona göre hareket ediyoruz” deyin. Çin ve Rusya ile uğraşan Amerika’nın yeni küresel vizyonu bize uzlaşmacı bir rol verdi” deyin. Rus gazına alternatif oluşturmak için Amerika’nın Doğu Akdeniz’de İsrail, Mısır ve Türkiye arasında iş birliğine ihtiyaç duyduğunu söyleyin. Yahudilerle bunun için normalleştiğinizi sırada asrın katili Beşar Esad olduğunu söyleyin. Amerika’nın çıkarlarına hizmet etmekten kendinizi alamadığınızı söyleyin. Selefleriniz gibi sizde “dün dündür, bugün bugündür” deyin. Allah’tan korkmuyorsanız tüm bunları söyleyin. Yaptıklarınız bunu ortaya koyuyor da dillerinizle de söyleyin gerçek yüzünüzü halk görsün.”

Mahmut Kar, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Siz neyi gizlemeye çalışırsanız çalışın, biz hak olanı söylemeye, sizi ifşa etmeye mazlumların hakkını korumaya Müslümanlara kurulan tuzakları bozmaya devam edeceğiz. Müslümanların temiz duygularını istismar edilmesine izin vermeyeceğiz. Mısır, Suriye, Filistin ve diğer İslami beldelerdeki Müslüman kardeşlerimizi Allah için desteklemekten vazgeçmeyeceğiz. Demokrasi ve diktatörlüğün paranın iki yüzü olduğunu göstermeye devam edeceğiz. En önemlisi hiçbir kınayıcının kınamasından korkmadan ümmetle birlikte hilafet için çalışmaya devam edeceğiz. Ta ki çok yakın bir zamanda Allah Subhanehu ve Teala nusretini gönderinceye kadar.”

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.


#YenidenHilafet