Sinan Ateş Cinayeti: Aralarında Polislerin de Olduğu 10 Kişi Tutuklu
06 Ocak 2023

Sinan Ateş Cinayeti: Aralarında Polislerin de Olduğu 10 Kişi Tutuklu

Köklü Değişim Medya

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında aralarında polislerin de olduğu toplam 10 kişi tutuklandı. Tutuklananların sayısında artış yaşanırken, cinayetin hangi saikle işlendiği ve azmettiriciler konusu aydınlatılabilmiş değil.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesini azmettirdiği iddia edilen “Dodo” lakaplı Doğukan Çep İstanbul'da gözaltına alındı.

Hakkında yakalama kararı bulunan Çep, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerince İstanbul Beykoz'da bir otele yapılan baskın sonucu yakalandı.

Üzerinde iki silah bulunan şüphelinin, İstanbul'dan Ankara'ya getirileceği belirtildi.

Doğukan Çep Kimdir?

Doğukan Çep'in ismi ilk olarak 2013'te Gülsuyu'nda uyuşturucuya karşı yapılan bir yürüyüşe ateş açılması üzerine ölen Hasan Ferit Gedik'in davasında geçti. Davada 10 sanık hakkında beraat kararı verilirken, Şahin Eren, Hakan Taşhan ve Doğukan Çep kasten öldürme suçundan 25'er yıl hapis cezası aldı.

Bu dava dışında çete kurma, fuhuşa zorlama, gasp ve uyuşturucu ticareti gibi suçlamalardan yargılanan Doğukan Çep toplam 35 yıl hapis cezası aldı. 2015'te tahliye edilen ve 2018'de hakkında yakalama kararı çıkartılan Çep, bu tarihten itibaren firariydi. Güvenlik güçleri, Gürcistan'a kaçtığı ve daha sonra Türkiye'ye döndüğü ileri sürülen Doğukan Çep'i bugüne kadar yakalayamamıştı.

Tutuklu Sayısı 10'a Ulaştı

Cinayetle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 18 şüpheli gözaltına alınmış, daha önce adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 6'sı tasarlayarak kasten öldürme suçundan tutuklanırken, 1'i adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Emniyette ifade işlemleri tamamlanan ikisi özel harekat polisi dört şüpheli daha çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 10'a yükseldi.

"Tetikçiyi Ankara'ya İki Polis Getirdi"

Tetikçi E.Ö'yü Ankara’ya getirdikleri tespit edilen polislerin, saldırı planlamasında bizzat rol aldıkları ididalar arasında.

Edinilen bilgiye göre İstanbul’da yapılan saldırı planı doğrultusunda, tetikçi E.Ö'yü Ankara’ya getirmek üzere siyah bir minibüs ve şoför organize edildi. Ancak iki ismin de suç kaydı vardı.

Yolda polis tarafından durdurulma ihtimaline karşı şüphe çekmemek için iki polis zanlıları Ankara’ya getirmekle görevlendirildi.

Minibüsle Ankara’ya gelen zanlıların, saldırının gerçekleştirildiği Çukurambar semtinde iki gün boyunca keşif yaptığı ve Sinan Ateş’i takip ettiği belirlendi.

Cinayetin işlendiği noktada yolların dar olması nedeniyle motosiklet kiralayan zanlıların, uygun anı bekleyerek saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi.

Sinan Ateş Cinayeti

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt, 30 Aralık'ta, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde motosikletli şüphelinin silahlı saldırısına uğramıştı. Başından vurulan Sinan Ateş, olay yerinde hayatını kaybetmiş, arkadaşı Bozkurt ise omzundan vurularak yaralanmıştı.