Selman’dan Suudi Arabistan’da ‘Utanç Verici’ Değişimler!
09 Temmuz 2019

Selman’dan Suudi Arabistan’da ‘Utanç Verici’ Değişimler!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Veliaht Prens Muhammed bin Selman yönetimindeki Suudi Arabistan’da, halkın tepkisine rağmen skandal değişimler hız kesmeden sürüyor. Helal disko, içkisiz barlar, eşcinsel destekçisi kadın şarkıcılar…

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın yönetimindeki Suudi Arabistan'da halkın tepkisine rağmen helal disko, içkisiz barlar, eşcinsel destekçisi kadın şarkıcılar ve Cidde'ye özgürlük anıtı dikilmesinden sonra şimdi de Cami duvarları müzik eşliğinde sanat resimleriyle ışıklandırılıyor.

Selman hanedanı yönetiminin başına geçmesinden sonra ülkedeki skandal değişimlere her gün bir yenisi ekleniyor.

İslam'ın yasak ettiği cahiliye adet ve uygulamaları tekrar yaşama geçiren Veliaht Prens'e yönelik tepkiler giderek artarken, “Cehalet Arap Yarımadası'na geri mi döndü?” tartışmaları da alevlendi.

Helal disko, helal şarap, dans ve sinema salonları, içkisiz barlar, eşcinsel destekçisi kadın şarkıcıların konseri ve Cidde'ye özgürlük anıtı dikilmesine onay verilmesinden sonra Veliaht Selman'ın vaat ettiği gelişmeler bunlarla sınırlı kalmadı.

Suudi Arabistan yönetimi, eğlence tarzı müzik eşliğinde Cidde sahilindeki caminin duvarlarında sanat resimleri ve çizimler yayınlamaya başladı.

Suudi halkı, cami duvarına sanat resimleri yansıtılmasına büyük tepki göstererek, sosyal paylaşım sitelerinden paylaştıkları videolarda eğlence endüstrisinin başı olan Turki al-Sheikh öfke ve kızgınlıklarına belirten yorumlarda bulundular.

Eğlence ajansına tepki gösteren bir yorumcu, “Allah'ın camileri ibadet için yapıldı, eğlence için değil” dedi.

Başka bir Suudi aktivist ise, “İnsanlar camide ibadet ve dua ediyor. Camiler sanat resimleri ve şarkıların ne işi var?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Başka bir Suudi vatandaşı da, “Fuhuş kenti ve kadınların köle olarak satıldığı Dubai'nin bile yapamadığı ahlaksızlığı ve fuhuşu kendi ülkemizde görmek utanç verici bir gelişme” dedi.

LGBT Destekçisi ABD’li Kadın Şarkıcının Konseri, Suudi Arabistan’ı Karıştırdı!

Eşcinsel yürüyüşlerinde sahneye çıkan rapçi ve model Nicki Minaj'ın, Mekke şehrine yakın bir noktada düzenlenecek bir festivalde sahneye çıkacağının açıklanması Suudi halkı arasında tepkilere yol açtı.

Suudi Arabistan yönetimi, bir süredir eğlence alanındaki kısıtlamaları azaltma ve sanat sektörünü büyütme girişimlerinde bulunuyor. Minaj bu kapsamda 18 Temmuz'da Cidde Dünya Festivali'nde sahneye çıkacak.

Konserin açıklanmasının ardından Nicki Minaj Twitter'da da gündem maddeleri arasına girdi. Suudi toplumunun çeşitli kesimleri, konseri farklı açılardan eleştiriyor.