Sayın Bakan, Hangi Ekonomiyi Kurtardınız!
23 Mart 2022

Sayın Bakan, Hangi Ekonomiyi Kurtardınız!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 22 Mart 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında, Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamaları ele alındı. Toplantıda ayrıca Adana’daki olaylar ve polis şiddeti hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Bakan Nebati’nin Türkiye’nin yabancı yatırımcılar için fırsatlar ülkesi olduğuna dair sözleri için şu ifadeleri kullandı: “Mesela ne yapacaklar Türkiye’de bunlar? Fabrika mı kuracaklar, istihdam mı oluşturacaklar. Kaldı ki bunları bile yapsalar, halkın ucuz işgücünü kullanarak düşük maliyetle üretim yaparak kazanç elde edecekler. Ama öyle değil, fabrika falan kurmayacaklar, bunlar yabancı gayrimenkul yatırımcıları. Bunlar özel şekilde misafirperverlikle karşılanacak ve Türkiye’den toprak satın alacak olan yatırımcılar. Eğer işlerini yavaşlatan, sıkıntı çıkaran mevzuat olursa da korkmalarına gerek yok, arkalarında Cumhurbaşkanı varmış. Öyle diyor sayın Bakan!”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin katıldığı bir başka TV Programında Kur korumalı mevduat sistemini eleştirenlere cevaben söylediği “bu sistemin Hazineye maliyeti çok düşük “Niye? Çünkü zaten Türk lirası en zayıf durumunda, gidebileceği bir yer yok. Vatandaş rahat olsun." şeklindeki sözlerini de değerlendiren Mahmut Kar şöyle konuştu: “Ekonomiden sorumlu bir bakan, ülkeyi krizden çıkarmak için elinde iki formül var: Kendi vatandaşına diyor ki, elinde döviz varsa getir bankaya kur korumalı mevduata yatır TL’ye çevir ve faizden kazan. Başka ülkenin vatandaşına da diyor ki gel benden gayrimenkul satın al, senin dolarına ihtiyacım var. Çünkü yabancı bankalara dolar borcumun vadesi yaklaştı. Çünkü yap işlet devret modeli ile kamu mallarını peşkeş çektiğim yerli ağababalarıma geçiş garanti ücretini ödemem lazım. Bunlar bu ülkenin servetlerini peşkeş çeke çeke, topraklarını sata sata bitirecekler, ama krizi çözemeyecekler. Zaten Sayın bakan bu açıklamaları ile ülkenin içinde bulunduğu vahim durumu, ekonomik krizin boyutlarını itiraf etmiş oluyor…

Konuşmasının devamında ekonomik krizden çıkış için yapılması gerekenleri dile getiren Kar, “Düzelttik demekle ekonominin düzelmeyeceğini herkes biliyor. Ekonomik kriz edebiyat ile manipülasyon ile çözülmez. Aksine güçlü bir irade ile çözülür. Kendi kaynaklarını yabancılara satarak değil verimli kullanarak çözülür. Çözümü bizzat krizin kaynağı olan Londra’da arayan bir siyasi anlayış ile krizden çıkış mümkün değil. Gelin kendinizi de halkı da kandırmaktan, aldatmaktan vazgeçin. 3 aydır dil döküyoruz, şehir şehir geziyoruz, hazırladığımız “Ekonomik Krize 10 Maddede İslami Çözümler” isimli raporu anlatıyoruz… Siz Maliye Bakanı olarak, alıp incelediniz mi? Web sayfalarımızda raporun dijital hali var, açın, okuyun, inceleyin, öğrenin. Neler yapmanız gerektiğini söylüyoruz, kulak verin, anlamaya çalışın. İslam’ın çözüm önerilerini uygulayın ve sonuçlarını görün. Bugüne kadar Londra’yı, New York’u ziyaret edip ne kazandınız ki bundan sonra da ne kazanasınız. Kurtulun şu kapitalist prangadan, vizyonunuzu genişletin. Göreceksiniz bakın eğer İslam’ın çözümlerini uygularsanız krizlerden kurtulacağız ve Türkiye ekonomisi düzlüğe çıkacak.” İfadelerini kullandı.

Toplantıda diğer bir gündem maddesi olarak Adana’da yaşanan olaylara ve Polisin uyguladığı şiddete değinildi.

Mahmut Kar, zulmün her zaman karşısında olduklarını vurgulayarak şöyle konuştu: “Polisin görevi insanları tehdit etmek, hakaret ve küfrederek insanları tahrik etmek değildir. Polisin görevi her ne olursa olsun, şiddete başvurmadıkları sürece vatandaşın ve tüm halkın güvenliğini sağlamaktır. Bu saik ile biz Emniyet güçlerinin bu olaylarda kadın, erkek demeden fütursuzca, insafsızca herkese karşı uyguladığı şiddetin açık bir zulüm olduğunu bir kez daha tekrarlıyoruz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz, biz zalimin karşısında mazlumun yanındayız ve her daim böyle kalmaya da devam edeceğiz. Çünkü bu Allah’ın bize Müslüman olarak yüklediği bir sorumluluktur. Biz zulme rıza gösterenlerden olmadık olmayacağız. Ayrıca da iktidara ve en tepedeki yetkililere sesleniyor ve diyoruz ki; Müslümanlara ve özellikle kadınlara bu şiddeti, bu zorbalığı yapanlardan hesap sorulmalı ve sorumlular yargılanmalılar…

Kar, konuşmasını şu sözler ile bitirdi: “Sözde kadın haklarından bahseden dernekler hakkında da iki kelime etmek istiyorum. Özellikle de KADEM’e buradan seslenmek istiyorum. Adana’da yaşanan bu olayları yoksa göremediniz mi? Hadi diyelim ulusal medya bu olaylara dair tek bir kara haber yapmadı. Sosyal medyada mı görmediniz? Korumasız kadınların sırtlarından coplandığını, itilip kakıldığını görmediniz mi? Ağır ve galiz küfürlere maruz kaldıklarını duymadınız mı? Kesinlikle gördünüz, duydunuz. Ama doğru ya siz fonlandığınız AB’nin değerlerini savunan kadınların hakkını savunuyorsunuz. Siz kadının hukukunu değil, aileyi yok etmeye çalışan İstanbul sözleşmesinin hukukunu savunuyorsunuz doğru ya! Allah sizi ıslah etsin, Allah sizin zihniyetinizden Müslüman kadınları korusun ve muhafaza eylesin!”

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan dinleyebilirsiniz.

#EkonomikKrizeİslamiÇözüm