Sadece KDV Değil, Vergilerin Tamamı Zulümdür
16 Şubat 2022

Sadece KDV Değil, Vergilerin Tamamı Zulümdür

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 15 Şubat 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında, Gıda’da yapılan KDV indirimi konusu ele alındı. Toplantıda ayrıca Nurettin Nebati’nin Londra ziyareti ve altın açıklaması, İsveç’te ailelerinden alınan Müslüman çocuklar ve altı muhalefet partisinin “parlamenter sistem” mutabakatı hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Üyesi Muhammed Emin Yıldırım, siyasi iktidar ve çevresinin bu %7’lik KDV indirimini enflasyona vurulmuş koca bir tokat gibi sunduğunu, fakat büyük marketlerin hemen ertesi günü bazı temel gıda ürünlerine %10’un üzerinde zam yaptıklarını Pazartesi günü ise etiketleri %7 indirimli olarak değiştirdiklerini söyledi.

“Peki ya küçük esnaf ne yaptı?” Diye soran Yıldırım, şöyle konuştu: “Onlar zincir marketler kadar hızlı değiller. İndirimleri yapanlar oldu elbette ama tepkililer de... Neden mi çünkü şöyle diyorlar: “%8 KDV vererek alıp rafa koyduğum ürünleri bana indirim yaparak sat” diyorlar. Küçük esnaf eğer indirim yaparsa zarar edecek, onlar marketler gibi fırsatçılık yapmıyor. Çünkü küçük esnaf vatandaş ile yüz yüze geliyor. Zincir marketlerde dükkanın sahibi kasada yok ki, kasada asgari ücretli kasiyer var. Özetle ne oldu kıymetli Müslümanlar! İktidar, siyasi irade çok kıvrak bir manevra ile eğildi, enflasyona kendini ezdirmedi, vatandaş ile esnafı, zincir marketleri birbirine kırdırdı. Şimdi suçlu kim biliyor musunuz, üç beş tane zincir market, suçlu yöneticiler değil, suçlu ekonomiden sorumlu yetkililer değil. Niye çünkü onlar %7 indirim yaptılar, marketler bu indirime uymadılar. Peki kim denetleyecek, nasıl denetlenecek? O da kolay, birkaç gün üç beş zabıta gönderiler, birkaç vergi memuru gezdirirler göstermelik, sonra olan yine vatandaşa olur.”

Muhammed Emin Yıldırım, konuşmasının devamında zincir marketlerin tekelleşerek bu kadar büyümesinin iktidarın verdiği destek sayesinde olduğunu hatırlatarak “Toplanın 5’iniz 10’ununuz ortak olun, zincir market kurun, büyük market açın diyenler” bunlar. Bunlar sermaye sahibi büyük zincir marketlerin arkasında aslında onlara destek veriyorlar, onları kolluyorlar.” İfadelerini kullandı.

Son olarak ekonomik kriz ve vergi konusunda yöneticilerin ne yapması gerektiğini ve İslam’ın meseleye ilişkin çözümlerini özetleyen Yıldırım, şunları söyledi: “Öyle %7 KDV indirimi ile bu işler olmaz. Göz boyamayı artık bırakın. Zaten KDV’nin hepsi zulümdür, haksızlıktır, haramdır. Sadece KDV değil devletin bütçe gelirinin %97’si oluşturan vergilerin tamamı zulümdür. Hem milletin parasından bütçe oluşturuyorsunuz, hem de de yol yaptık, hastane yaptık, köprü yaptık deyip vatandaştan minnet bekliyorsunuz. İslam’a göre vergi alınması bir zulümdür ve İslam bütün zulümleri ortadan kaldırmak için gelmiştir. İslam’ın ekonomik nizamında herkesin maaşından vergi kesintisi yapmak, faturalarından misli misli vergi almak, sonra da satın aldığı her üründen vergi almak yoktur. Enflasyonu düşürmek, hayat pahalılığını düşürmek istiyorsanız, bu karşılığı olmayan dolara dayalı kağıt para sistemini terk edin ve altına dayalı para sistemine geçin. Bunun nasıl olacağını hazırladığımız “Ekonomik Krize 10 Maddede İslami Çözümler” isimli rapor da biz yazdık anlattık, size de ulaştırdık. Alın, inceleyin ve uygulayın, daha ne bekliyorsunuz?”

Diğer gündem konuları ile ilgili değerlendirmeleri toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.

Toplantı metninin tamamını okumak için tıklayın

------------

#EkonomikKrizeİslamiÇözüm