Netenyahu ve Şaron Neyse Herzog’da Odur!
09 Mart 2022

Netenyahu ve Şaron Neyse Herzog’da Odur!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya ,

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 08 Mart 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında “İsrail” Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye ziyareti ele alındı. Toplantıda ayrıca durmayan akaryakıt zamları ve yanlış tarım politikasından kaynaklanan Ayçiçek yağı izdihamı hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Müslümanların hissiyatını ve düşüncelerini hiçe sayarak Yahudi varlığının başı Herzog’u Türkiye’ye davet etmesini eleştirerek, adına ne denirse densin, karşılığında hangi ucuz menfaat olursa olsun, Yahudilerle dostluk için atılan hiçbir adımın kabul edilemeyeceğini söyledi.

Bu ziyaretin Türkiye’ye hiçbir hayır getirmeyeceğini çünkü Yahudilerin Müslümanların iyiliğini asla istemeyeceğini dile getiren Kar şöyle konuştu**: “Herzog, işgalci Yahudi varlığının eski yöneticilerinden ayrı tutulamaz. Netanyahu neyse Herzog’da odur. Şaron neyse Herzog’da o dur, Peres neyse Herzog’da o dur. 1983 ile 1993 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı yapan ve güya Türkiye ile iyi ilişkiler kurduğu söylenen babası üzerinden Herzog masum bir kişi olarak gösterilemez. Zira bu kişi yani Herzog, 1948’de Mübarek Mescid-i Aksa topraklarını işgal eden Yahudi varlığını temsil etmektedir.** Bu kişi, Gazze sahillerinde masum çocukları bombardıman ile yakan, Akdeniz’de bir korsan gibi Mavi Marmara Gemisi’ndeki Müslümanları şehit eden haydut varlığın temsilcisidir. Bu kişi, her yıl Ramazan ayında etrafına barikatlar kurarak Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişini yasaklayan, ibadetlerine engel olan alçak varlığın temsilcisidir. Bu kişi, Kudüs’de, el-Halil’de, Batı Şeria’da ve tüm Filistin’de zorla el koyduğu Müslümanların evlerine fanatik Yahudileri yerleştiren eşkiya varlığın temsilcisidir. Dolayısıyla onu İslam toprağı olan Türkiye’ye davet etmek, onunla bir masada oturup konuşmak, Aksa’ya, Filistin’e, Mavi Marmara’ya, şehitlere ve tüm Müslümanlara ihanettir!”

Mahmut Kar konuşmasının sonunda, Herzog’un Türkiye ziyaretinin iptal edilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer yetkililere çağrıda bulundu ve şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu işgalci varlık ile ilgili daha önce sarf ettiği sözlerde samimi ise derhal bu daveti iptal etmelidir. Şimdi buradan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve diğer yöneticilere tekrar sesleniyorum. Hani nerede sizin Filistin davanız? Hani nerede sizin samimiyetiniz? Geçmişte “one munite” diyerek Müslümanların gazını aldınız. Sonra Mavi Marmara davasını birkaç milyon dolara satıp, katilleri akladınız. Şimdi ise Filistin gazını İsrail gazı diye pazarlamak isteyen gasıp Yahudi varlığı ile ilişki kurmak için hazır olduğunuzu söylüyorsunuz. Normalleşen Arap rejimlerini ihanetle suçladınız evet onlar ihanet ettiler. Şimdi siz Yahudilerle yeni bir sayfa açmak istediğinizi söylüyorsunuz. Hem de hiç utanıp sıkılmadan! Sizin için Filistin ne kadar önemli, sizin için Kudüs ne kadar önemli söyler misiniz? Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar için değeri İslam’dan kaynaklanmaktadır. Çünkü Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Rasul SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in İsra ve Miraç’ının mekanıdır. Bu sebeple İslam toprakları üzerinde hiçbir işgalci varlık kabul edilemez. Hele hele bu işgalin mukaddes topraklarda Filistin’de gerçekleşmesi asla kabul edilemez.”

Gündem değerlendirme toplantısında ayrıca iktidarın kapitalist yönetim anlayışından kaynaklanan yüksek enflasyon ve yanlış tarım politikalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunuldu. Köklü ve gerçekçi çözümün İslam iktisat nizamı ve onu tatbik edecek olan Raşidi Hilafet devletinde olduğu ifade edildi.

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz:

---------

#DefolHerzog