Yunanistan’ın Mülteci Siyaseti Avrupa’nın Çirkin Yüzünü Gösteriyor!
09 Şubat 2022

Yunanistan’ın Mülteci Siyaseti Avrupa’nın Çirkin Yüzünü Gösteriyor!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 08 Şubat 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında Yunanistan’ın mülteci düşmanlığı ele alındı. Toplantıda ayrıca Samsun’da yaşanan heykel olayı, HDP’li vekilin açıklamaları ve Ocak ayı enflasyon rakamları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Üyesi Muhammed Emin Yıldırım, sömürgeci devletlerin işgalleri, ülkelerindeki rejimlerin zulümleri nedeniyle kendi yurtlarında insanca yaşam imkanı bulamayan yüzbinlerce Müslümanın mülteci olmayı tercih ettiğini, mülteci yolculuklarının bir çoğunun da ölümle sonuçlandığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Yunanistan’ın kendisine sığınan mültecilerin elbise ve ayakkabılarını alarak 19 kişinin donarak ölmesine neden olduğunu dile getiren Yıldırım, Yunanistan’ın bu suçları işlerken Avrupa Birliği’nden cesaret aldığını ifade etti.

Yıldırım şöyle konuştu: “Yunanistan’ın arkasında Avrupa Birliği var. Çünkü Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan Avrupa’nın sınırlarını koruyor. Hani şu Türkiye’ye ve dünyaya insan hakları dersi vermeye çalışan iki yüzlü sömürgeci Avrupa’nın... Hani şu refahı ve özgürlüğü sadece kendi toplumlarının hak ettiğini diğer insanların özellikle de Müslümanların köle gibi yaşaması gerektiğini düşünen Avrupa’nın… Bu sebepledir ki Avrupa Birliği Yunanistan’ın cürümleri karşısında ses çıkarmıyor. Sadece “Yunan makamları ile temas halindeyiz” demekle yetiniyor. Avrupa Birliği'nin onlarca belgesi, yüzlerce standardı menfaatleri söz konusu olduğunda paçavraya dönüşüyor. Ez cümle, demokrasinin doğduğu yer olan Yunanistan ile demokrasinin en ileri seviyede uygulandığı Avrupa Birliği Batı uygarlığının çirkin yüzünü tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.”

Muhammed Emin Yıldırım, Türkiye’nin mülteci meselesi konusunda takındığı tavra da değinerek şöyle konuştu: “Türkiye’de birçok iktidar yetkilisi Yunanistan’ı kınayan açıklamalar yaparak insan haklarından dem vurdular. Avrupa Birliği ve BM’nin Yunanistan’ı durdurmasını istediler. Ancak Yunanistan’ı terbiye edecek güçlü ve gerçekçi bir adım atmadılar. Mevlüt Çavuşoğlu Finlandiya Dış işleri Bakanı ile bugün yaptığı görüşmede “Bizi sakın yanlış anlamayın mesele insan hakları meselesi” dedi. Daha vahimi Avrupa Birliğine yaranmak için bu olayı bile fırsat edinip “Avrupa’nın sınırları Yunanistan’dan değil Türkiye’den başlar. Avrupa’nın sınırlarını biz koruyoruz” dedi. Şimdi böyle tavizkar, böyle öykünmeci bir dil Avrupa’ya söz geçirebilir mi? Yunanistan’ı düzeltebilir mi?”

Gündem değerlendirme toplantısında Samsun’daki heykel olayı sonrası İslam’a yapılan hakaretler ile HDP’li Oya Ersoy’un meclis kürsüsünden İslam’a hakaret etmesi hakkında konuşan Yıldırım, laik Kemalist kesim ile HDP-PKK’lı kesimin ortak yönlerinin İslam düşmanlığı olduğuna vurgu yaptı.

Toplantıda ayrıca Ocak ayı enflasyon rakamları üzerinden Türkiye’deki ekonomik durum hakkında değerlendirmede bulunuldu. Yıldırım, “Eğer bir ülkede bir avuç zengin, kar üstüne kar eklerken, halkın geneli fakirleşiyorsa, orada kriz değil sömürü vardı. Bunun başka da bir açıklaması yoktur.” dedi ve Hizb-ut Tahrir’in “Ekonomik Krizlere 10 Maddede İslami Çözüm” raporu kapsamında Türkiye genelinde sürdürülen faaliyetler hakkında bilgi vererek İslam’ın iktisat sisteminin tatbik edilmesi gerektiğini söyledi.

#YenidenHilafet