Rusya ve Esed’den İdlib’de Katliam!
11 Haziran 2021

Rusya ve Esed’den İdlib’de Katliam!

Haksöz - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Katil Rusya ve Esed rejiminin İdlib ve çevresinde düzenlediği bombardımanlarda çok sayıda insanın hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Rusya ve Esed güçleri, dün sabah saatlerinden itibaren bölgeyi şiddetli bir şekilde bombalamaya başladı. Bombardımanlarda İdlib'in güney ve güneybatı kesimindeki yerleşimler havadan ve karadan hedef alındı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İdlib'in güney kırsalında bulunan Cebel Zaviye bölgesinde atılan bombalar nedeniyle 11 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı. İdlib genelinde ise onlarca sivilin saldırılarda yaralandığı aktarılıyor.

Rusya ve Esed rejiminin saldırılarındaki artışın, bölgeye yönelik bir kara saldırısına işaret olabileceği öne sürülüyor.

Önal ve Bogdanov, Moskova'da Suriye’yi Konuştular

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, hafta başında Moskova'da bir araya gelerek Suriye ve Libya'daki durumu etraflıca ele aldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bir araya gelen Bogdanov ve Önal, Suriye'deki durumu konuştukları bölümde Suriye’nin egemenliğine, birliğine ve toprak bütünlüğüne bağlılıklarını teyit etti.

Taraflar, Suriye'de ateşkesin sağlanmasına ve ülke topraklarındaki uluslararası “teröristlerle” kökü kazınana kadar mücadele edilmesine yönelik Rus-Türk mutabakatlarının gidişatından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Astana formatındaki uluslararası Suriye görüşmelerinin 16.'sına yönelik hazırlıkları ele alan Bogdanov ve Önal, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararına uygun olarak Cenevre'de yürütülen Anayasa Komitesi çalışmaları da dâhil Suriyeli taraflar arasındaki siyasi sürecin aktif hale getirilmesine katkı sunmanın yollarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

ABD öncülüğünde uluslararası güçler ile Türkiye, Rusya ile birlikte kendi halkını katleden Esed rejimine destek olurken, rejimin karşısında duran halkın ise “terörist” olarak lanse edilmesi yaman bir çelişki olduğu kadar, sömürgeci güçlerin toplumsal algıyı nasıl yönettiği de oldukça düşündürücü.

Suriye’de halkı katleden katiller kahraman, katledilen halk ise terörist…