
Rusya Katliamlarını Küstahça Savundu
Köklü Değişim Medya
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'yle yapılan İdlib anlaşmasına tamamıyla bağlı olduklarını söyleyip, Rus hava güçlerinin haftalardır İdlib'de sivillere uyguladığı vahşi katliamları “Sadece teröristleri hedef alıyoruz.” diyerek savundu.
Düzenlediği basın toplantısında yöneltilen bir soru karşısında Zaharova, "Rus tarafı, 17 Eylül 2018 tarihli memorandum (Soçi Mutabakatı) da dahil olmak üzere, Türklerle yapılmış İdlib ilintili anlaşmaların yerine getirilmesine tamamen bağlı" cevabını verdi.
Zaharova, Rus hava güçlerinin sadece İdlib'in güney bölgelerinde teröristlerin aktif olduğu yerlerde baskılanması için Suriye ordusuna gerekli olan desteği verdiğini de belirtti ve şunları söyledi:
"Bunlar (teröristlere yönelik hava saldırıları) sınırlandırılmış önlemler. Suriye ordusu ve Rusya hava güçlerinin eylemleri, istihbarat birimleri tarafından doğrulanmış terörist tesislerine yönelik. Bunlarla aynı yerde sivil unsurların bulunması imkansız."
Çocukların ve kadınların parçalanmış cesetleri, pazar yerlerinin vurulduğunu doğrulayan bölgeden gelen görüntüler, Rusya’nın sivil katliamlarını örtbas etmek için dezenformasyona başvurduğunu gösteriyor.
Rusya, Esed rejimi ile birlikte haftalardır İdlib’i vahşice bombalamaya devam ediyor.
Benzer Haberler

Suriye’de 3 Yıldır Tutuklu Bulunan Hizb-ut Tahrir Üyeleri Serbest Bırakıldı

Trump: “Şara, ABD Askerleri Öldürüldüğü İçin Çok Üzgün”

ABD, Suriye’ye Uyguladığı Yaptırımları Sonlandırdı

ABD Temsilcisi Barrack: “Şara’nın Kendini Kanıtlamasına İzin Vereceğiz”

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi

Erdoğan: “Savaş Büyümeden Durdurulmalıdır”




