Rusya İle Kırım’ı Birbirine Bağlayan Köprüde Patlama
08 Ekim 2022

Rusya İle Kırım’ı Birbirine Bağlayan Köprüde Patlama

Köklü Değişim Medya

Kırım Köprüsü'nde meydana gelen patlama sonucunda Rusya ile Kırım yarımadası arasındaki karayolu bağı koptu.

Rusya ile Kırım yarımadasını birbirine bağlayan Kırım Köprüsü'nde patlama meydana geldi. Rus haber ajansları patlamaya yakıt tankında yangının neden olduğunu duyurdu. Haberi ilk duyuran Ukrayna medyası köprüde büyük bir patlama olduğunu duyurdu. Ardından Rus haber ajansları yerel yetkililere dayandırarak bir yakıt tankında yangın çıktığını açıkladı.

Habere göre köprü trafiğe kapatıldı. Köprünün bir kısmında çökme meydana geldiği de gelen görüntüler arasında.

Rusya ile ilhak ettiği Kırım'ı birbirine bağlayan köprü, Kerç Boğazı'ndan geçiyor. Köprüde demiryolu hattı da bulunuyor.

kır-.jpg

Kırım Yönetimi: “Ukraynalı Vandalların Saldırısı”

Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Ukraynalı vandallar kanlı elleriyle Kırım Köprüsüne ulaşmayı başardı. Şimdi gurur duyacakları bir şey var artık; 23 yıllık yönetimleri boyunca Kırım'da dikkate değer bir şey inşa edemediler, ancak Rus köprüsünün tuvaline zarar vermeyi başardılar. Kiev rejiminin ve Ukrayna devletinin özü budur. Yapabildikleri tek şey ölüm ve yıkım”

Daha önce, Ulusal Terörle Mücadele Komitesi (NAK), sabahın erken saatlerinde Kırım köprüsü üzerindeki bir kamyonda patlama meydana geldiğini ve alevlerin trene sıçraması sonucunda yedi yakıt deposunun alev aldığını duyurmuştu.

Bölge makamları, köprünün kara kısmı üzerindeki kemerin hasar görmediğini, iki otomobil açıklığında kısmi çökme meydana geldiği ve olayda can kaybı yaşanmadığı bilgisini paylaşmıştı.

Rusya Ulaştırma ve Acil Durumlar Bakanı, olay yerine giderek incelemelerde bulundu.