Putin: “Kiev Saldırıları, Ukrayna’nın Kırım Saldırısına Misilleme”
11 Ekim 2022

Putin: “Kiev Saldırıları, Ukrayna’nın Kırım Saldırısına Misilleme”

Köklü Değişim Medya

Putin, dün Kiev’de gerçekleşen saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, “Ukrayna Kırım'da terör saldırısı düzenledi, biz de uzun menzilli füzelerle yanıt verdik” ifadeleriyle operasyonu üstlendi.

Rusya, Ukrayna'daki işgalin başladığı ilk haftalardan bu yana en kapsamlı saldırıları düzenliyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev, Lviv, Dnipro ve Zaporijya'daki patlamalarda en az 14 kişinin hayatını kaybettiği rapor edildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uzun menzilli füzelerle Ukrayna'nın enerji, askeri ve iletişim altyapısını hedef aldıklarını açıkladı.

Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, saldırılarının, Cumartesi günü ülkesini Kırım'a bağlayan Kerç Köprüsü'nü hedef alan saldırıya misilleme olduğunu kamuoyuna duyurdu.

"Terör saldırısını Ukrayna gizli servislerinin organize edip düzenlediği açık" diyen Putin, Rusya'nın kritik önemdeki sivil altyapısının imha edilmek istendiğini ifade etti.

Putin, Rusya'nın bu tip saldırılara yanıtının sert olacağı uyarısında bulundu, kimsenin bundan şüphe duymaması gerektiğinin altını çizdi.

Eski Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev de "başkaları da olacak" uyarısında bulundu.

Sosyal medyada paylaşım yapan Rusya Eski Devlet Başkanı Dimitri Medvedev "Ukrayna, Rusya'ya sürekli, doğrudan ve net bir tehdit. Gelecekte hamlelerimizin amacı Ukrayna'daki siyasi rejimi tamamen yıkmak olmalı" dedi.

Füze saldırılarında Kiev'de Alman Konsolosluğu da isabet aldı. Rusya'nın Kiev'de düzenlediği saldırılarda bir füze, Alman Konsolosluğu'nun da bulunduğu binaya isabet etti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı binanın vurulduğunu doğruladı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Ukrayna'nın başkenti Kiev ile birlikte dokuz farklı bölgesinde 11 önemli altyapı tesisinin dün sabahki bombardımanda vurulduğunu söyledi.

Şmihal, yaptığı açıklamada tesisler hakkında daha fazla ayrıntı vermedi ancak bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandığını söyledi..

Yetkililer, Lviv ve Harkov'un büyük şehirlerinde ve Hmelnitski, Sumi ve Ternopil bölgelerinde elektrik ve su kesintileri olduğunu bildirdiler.