ÖSO Hain Planı Açıkladı
21 Eylül 2018

ÖSO Hain Planı Açıkladı

Sputnik

Köklü Değişim Medya

ÖSO’nun Medya Sözcüsü İbrahim El İdlibi, direniş saflarını ılımlı-radikal diye ikiye bölen Astana menşeli plan doğrultusundaki açıklamasında, "Bu planlara uymazlarsa son çare olarak bu cihatçı grupları İdlib’den dışarı atmak için onlarla savaşacağız" dedi.

Guta, Kuneytra, Dera, acımasızca bombalanırken hareket etmeyip sessizce Rusya ve Esed’in katliamını izleyen, Halep işgal edilirken kuzeye çekilen ÖSO, bugün ise “Astana Üçlüsü”nün İdlib’deki muhalefet cephesini ılımlı-radikal ikiye bölüp direnişi zayıflatma planına payanda oluyor. Suriye sahasındaki aktörler, birbirini törpülemiş, kontrol altında tutulan sözde bir muhalefet cephesi ile Cenevre masasına oturmak istiyor.

Hürriyet'ten İpek Yezdani'ye konuşan İbrahim El İdlibi Rusya ve Türkiye arasında varılan mutabakattan memnuniyet duyduklarını söyledi.

İdlibi, "Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşmaya varılmadan önce İdlib'de, Hama'nın kırsalında ve Lazkiye kırsalındaki tüm ÖSO birlikleri tek bir yerden yönetilmek üzere ‘El Jabhat El Vataniye El Tahrir' (Milli Kurtuluş Cephesi) adlı yeni bir grup oluşturdu" bilgisini verdi.

İdlib, Hama kırsalı ve Lazkiye kırsalındaki tüm bu bölge şu anda ÖSO’nun kontrolü altında. Heyet Tahrir el Şam’ın (HTŞ) yaklaşık 3 bin savaşçısı bulunuyor" ifadesini kullanan El İdlibi şunları kaydetti:

ÖSO Üç Aşamalı Planını Açıkladı

— ÖSO'nun bu cihatçı gruplarla ilgili üç aşamalı bir planı bulunuyor. Birinci planımız şu; HTŞ'yi dağıtmak ve oradakileri ÖSO'yla birleştirmek. İkinci planımız, eğer HTŞ ya da El Nusra içinde herhangi biri ÖSO'yla birleşmek istemezse, onlardan bu bölgeyi, yani İdlib, Hama kırsalı ve Lazkiye kırsalını terk etmelerini ve Irak'la Suriye arasında kalan ‘Bedit eş-Şam' bölgesine gitmelerini isteyeceğiz.

— Üçüncü plansa şu; eğer HTŞ savaşçıları bunların hiçbirini kabul etmez ve İdlib'i de terk etmezlerse, gerekirse onlarla savaşacağız. Çünkü 3.5 milyon insanın hayatının onlar yüzünden tehlikeye girmesini istemiyoruz. Burası artık Suriyelilerin sığınabileceği son kale ve buranın da elden gitmesini istemiyoruz.

3,5 milyon insanın hayatını koruma bahanesi ile İdlib’deki direnişi zayıflatıp Esed’e kolay bir lokma olarak sunma amacını güden planı kararlılıkla uygulamak için hareket eden ÖSO, bir milyon insanı acımasızca katleden Esed ve destekçilerine sessiz. Devrimin asıl düşmanlarını güvende hissedirecek “silah bırakmış muhalefet planını” sahada uygulamakla görevli ÖSO, para ve silah desteği alarak güdümüne girdiği güçlerin isteklerini yerine getirebilmek için tamamen direniş saflarından ayrılıp, ihanet içinde hareket eden profilini artık maskesiz teşhir ediyor.