“Normalleşme” İle Daha da Azgınlaşan “İsrail”, 6 Müslümanı Katletti
25 Ekim 2022

“Normalleşme” İle Daha da Azgınlaşan “İsrail”, 6 Müslümanı Katletti

Köklü Değişim Medya

İslam beldelerindeki yöneticilerin “normalleşerek” azgınlaştırdığı gasıp Yahudi varlığı, Batı Şeria'da düzenlediği baskında işgal altındaki topraklarını savunan 6 Müslümanı katletti.

MepaNews’te yer alan habere göre, son olarak “İsrail” güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde açtığı ateş sonucu 6 Filistinli yaşamını yitirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre “İsrail” güçleri, bugün sabah saatlerinde Batı Şeria'nın Nablus kentinde ateş açması sonucu 5 Filistinli yaşamını yitirdi, 21 kişi yaralandı. Bakanlığa göre yaralananlar arasında 4 kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Öte yandan “İsrail” güçlerinin Ramallah'ın kuzeyindeki Nebi Salih köyünde düzenlediği baskında da 1 Filistinli gencin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Böylelikle bir gecede Batı Şeria'nın Nablus ve Ramallah bölgelerinde 6 Filistinli yaşamını yitirmiş oldu.

6-Filistinli.jpg

“İsrail” ordusunun Nablus'taki geniş çaplı saldırısına dronlar da eşlik etti. “İsrail” güçlerinin kentte bir evi abluka altına aldığı ve burada Filistinlilerle çatıştığı belirtildi.

Yerel kaynaklar ayrıca “İsrail” güçlerinin saldırısı sonucunda Batı Şeria'da faaliyet gösteren "Aslanların İni" grubuyla çatışma yaşandığını belirtti.

“İsrail”in geçen günlerde Aslanların İni grubundan üst düzey bir üyeye suikast düzenlediği ileri sürülmüştü.

Bu yılın başından beri sürdürülen Batı Şeria'daki baskınlarda en az 2 bin kişi gözaltına alınıdı ve 120'den fazla Müslüman katledildi.

Lapid’den Tehdit: “Sonu Kötü Olur”

“İsrail” Başbakanı Yair Lapid, bugün yaptığı açıklamada, işgalci askerlerinin Batı Şeria'nın Nablus kentine düzenlediği baskın ve katliamın ardından “‘İsrail’ vatandaşlarına zarar veren herkesin sonunun kötü olacağını bilmesi gerektiğini" ifade ederek tehdit etti.

lapid.jpg

Savunma Bakanı Benny Gantz da bugün sabah Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Teröristler için sığınak şehirler yok ve asla olmayacak" açıklamasında bulundu.

Filistin topraklarını işgal eden “İsrail” topraklarını savunan ve kurtuluş mücadelesi veren Müslümanları “terörist” olarak niteliyor. Bu propaganda sayesinde vahşi katliamlarına meşruiyet kazandırmaya çalışıyor. Sömürgeci Batı, bu katliamlara açık destek verirken, İslam beldelerindeki yöneticiler de katillerle el sıkışıp “normalleşerek” işgal ve katliama yeşil ışık yakıyor.