
New York da ‘Silahlı Saldırı’ Sayısı 2 Katını Aştı
Köklü Değişim Medya
Amerika'nın New York kentinde silahlı şiddet olayları geçen yılın ağustos ayına göre 2 katını aşan artış gösterdi. Sadece ağustos ayında 242 silahlı saldırı olayı kayıtlara geçti.
Bu artışta hem yaşanan salgının, hem George Floyd & jacob Blake in polis şiddetine kurban gitmesinin hem de ırkçılığın yeniden Hortlamasinin etkisi çok büyük.
New York Polis Departmanı'ndan yapılan açıklamaya göre, kentte geçen sene sadece ağustos ayında 91 silahlı şiddet olayı yaşanırken, bu yılın ağustos ayında 242 silahlı şiddet olayı kayıtlara geçti.
Mayıstan bu yana 791 silahlı şiddet olayının yaşandığı kentte, cinayetlerde de yüzde 50 artış meydana geldi.
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, yaptığı açıklamada, şiddet olaylarının artmasında yeni tip koronavirüs salgının da etkili olduğunu söyledi.
Pandemi, polis şiddeti ve ırkçılık karşıtı protestoların ülke gündemini meşgul ettiği birçok Amerika kentinde silahlı şiddet olayları artmaya devam ediyor.

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi





