Kur’an’a Saldırı: Müslümanlar Üzerine Düşeni Yaptı, Yöneticilerin İcraatı Bekleniyor…
23 Ocak 2023

Kur’an’a Saldırı: Müslümanlar Üzerine Düşeni Yaptı, Yöneticilerin İcraatı Bekleniyor…

Köklü Değişim Medya

İsveç’te kafir Paludan’ın yaptığı eylem sonrası Türkiye’nin dört bir yanında Müslümanlar ayağa kalktı.

Kafir Paludan’ın Türkiye'nin İsveç'teki büyükelçilik binası önünde "Kur'an-ı Kerim yakma" küstahlığına karşı Müslümanlar, Türkiye’nin dört bir yanında ayağa kalktı.

Tevhid bayraklarının kaldırıldığı eylemlerde Müslümanlar Kur’an-ı Kerim’e ve İslam’a sahip çıkarak üzerine düşeni yaparken, henüz icraata geçmeyen yöneticilere de hareket geçmesi için çağrıda bulunuldu.

Batman Ayakta

Kur’an-ı Kerim’e karşı küstah saldırıya en geniş katılımlı eylem Batman’da düzenlendi. Kuran Nesli Platformu tarafından ‘Kuran’a sahip çık’ sloganıyla düzenlenen miting için on binler şehir meydanında toplandı.

Köklü-Değişim,Kur’an’a-Saldırı,-Müslümanlar-Üzerine-Düşeni-Yaptı,-Yöneticilerin-İcraatı-Bekleniyor..jpg

Ankara’ya Mesaj: “Böyle Bir Ülkenin Büyükelçisini Kendi Başkentinizde Ağırlıyorsunuz. Buna Razı Değiliz”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Serkan Ramanlı, burada yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:

“Biz de diyoruz ki ey bu ülkenin yönetiminde olanlar, ey bu milletin iradesiyle hareket etme yetkisinde olanlar, ey hükümet bırakın PKK'yı, bırakın FETÖ'yü herifler dinimize düşmanlık ediyor, Rabbimize ve kitabımıza düşmanlık ediyor. Bizim kutsallarımızı hiçe sayan böyle bir devletin güvenliğinden bize ne. Eğer onlar bizim inancımıza değer vermiyorlarsa biz onların güvenliğini temin etmek zorunda değiliz. Defolup gitsinler, başlarının çaresine baksınlar. Böyle bir ülkenin büyükelçisini kendi başkentinizde ağırlıyorsunuz. Buna razı değiliz."

Özgür-Der Kur'an-I Kerim Yakılmasını Protesto Etti

ÖZGÜR Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını protesto amacıyla İstanbul’da eylem düzenledi. Taksim Tüneli'nden tekbirlerle yürüyen Müslümanlar, eylemin yapılacağı İsveç Konsolosluğu önünde saat 13.00'te toplandı.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın okuduğu basın açıklamasında, "Son yıllarda artan İslam düşmanlığını protesto etmek için toplandık. İslam düşmanlığının çok yönlü boyutları var. Tunus'ta, Mısır'da, Suriye'de yapılan işkencelere karşı dünya göz yumuyor. Avrupa'da ezan yasağı ile baskı devam ediyor. Şimdi İslam düşmanlığının en rezil biçimini protesto etmek için buradayız. Bu eylemi tartışmaya gerek yok. Bu alçaklar her yerde vardır. Sizin hayata bağlılığınızdan çok daha fazlası Müslümanlar için önem arz eder. Düpedüz Müslümanları suçlamak için mazeret bulmayı kabul etmiyoruz” ifadelerine yer verilerek küstah saldırıya tepki gösterildi.

Köklü-Değişim,Rıdvan-Kaya,Kur'an'a-Saldırı.jpg

Kaya, basın açıklamasının sonunda ırkçılığı da lanetleyerke sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne var ki Batıdaki ırkçılığı lanetleyenlerin önemli bir kısmının Türkiye’de de giderek azgınlaşan ve bilhassa Suriyeli muhacirleri hedef alan ırkçı-faşist saldırganlığı, tahrikçi tutumları görmezden gelmelerinin bir çelişki olduğunu ifade etti. Kuran’ın kardeşlik hukukunu emreden ayetlerini, hükümlerini yok saymakla onun sayfalarını yakmak arasında mahiyet farkı olmadığını söyleyen Kaya Müslümanların Ümmet bilinciyle mazlum ve muhacir kardeşlerine yönelen ırkçılık zulmüne karşı durmaları gerektiğini hatırlattı”

Köklü-Değişim,Özgür-Der,Kur'an'a-Saldırı.jpg

“En İyi Cevap; Kur'an-I Kerim'in Hükmünü Hayatımıza Tatbik Etmek Olmalıdır”

İLKE Ajansı’nın haberine göre, Kur'an Nesli Platformu’nun İstanbul'da organize ettiği İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma küstahlığına karşı "Kur'an'a sahip çık" basın açıklamasına, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları ve parti yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çağrıya icabet eden yüzlerce Müslüman iştirak etti.

Köklü-Değişim,Kur’an’a-Saldırı,-Müslümanlar-Üzerine-Düşeni-Yaptı,-Yöneticilerin-İcraatı-Bekleniyor2.jpg

Ellerinde Kur'an-ı Kerim ve Tevhid bayraklarıyla mitinge katılan Müslümanlar tekbirler getirdi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan eylem, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin bir konuşma gerçekleştirdi. Şahin, yaptığı konuşmada; tüm kesimlerin bu alçakça saldırıyı lanetlemeye ve bütün imkanlarıyla inisiyatif almaya çağırdı.

Köklü-Değişim,Kur’an’a-Saldırı,-Müslümanlar-Üzerine-Düşeni-Yaptı,-Yöneticilerin-İcraatı-Bekleniyor….jpg

Kur'an Nesli Platformu adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Eşin ise, "İsveç makamlarının bu tavrı, İslam'a düşmanlıkta geldikleri noktayı göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Eşin, başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasını da İsveç'teki bu densizlik ve akıl tutulmasına sessiz kalmamaları ve eldeki bütün imkanları kullanılarak hadsizlere meşru çerçevede hak ettikleri cevap verilmesi çağrısında bulundu.

Köklü-Değişim,Kur’an’a-Saldırı,-Müslümanlar-Üzerine-Düşeni-Yaptı,-Yöneticilerin-İcraatı-Bekleniyor.jpg

"Bu tür saldırılara karşılık verilecek en iyi cevap; Kur'an-ı Kerim'in hükmünü hayatımıza tatbik etmek olmalıdır" diyen Eşin, "İsveç'in NATO'ya üyeliğinin veto edilmesi, büyükelçinin istişare amacıyla geri çekilmesi de dahil İslam'a ve Müslümanlara bu denli düşmanlık yapan bir yönetime her açıdan haddi bildirilmelidir" dedi.

Köklü-Değişim,İstanbul,Kur’an’a-Saldırı,-Müslümanlar-Üzerine-Düşeni-Yaptı,-Yöneticilerin-İcraatı-Bekleniyor….jpg

Ayrıca Türkiye’nin farklı yerlerinde eylemlerin yanı sıra olayın olduğu gün İstanbul’daki İsveç Konsolosluğu önünde toplanan Müslümanlar tekbir getirerek küstahlığa tepki göstermişti.