MAZLUMDER, Hizb-ut Tahrir Yargılamaları Hakkında Basın Toplantısı Düzenliyor
13 Haziran 2022

MAZLUMDER, Hizb-ut Tahrir Yargılamaları Hakkında Basın Toplantısı Düzenliyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Mazlum-Der, Anayasa Mahkemesi’nin 9 ayrı hak ihlali kararına rağmen Hizb-ut Tahrir’e yönelik yıllardır sürdürülen kanun tanımayan yargı zulmü hakkında bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

İstanbul İstinaf Mahkemesi’nin, 2017’de Köklü Değişim Dergisi’nin düzenlemeyi planladığı fakat mülki idarenin engellemeleri sonucu “yapılamayan” “Dünya Hilâfet’e Neden Muhtaç?” başlıklı konferansın konuşmacıları için yerel mahkemenin verdiği ceza kararına yapılan itirazı hiçbir “gerekçe göstermeden” reddederek Anayasa Mahkemesi’nin 9 ayrı hak ihlali kararını da hiçe sayarak yerel mahkemenin verdiği cezaları onamasıyla Hizb-ut Tahrir’e yönelik yargı zulmü sistematik olarak sürdürülüyor.

Cebir ve şiddete bulaşmadığı, yalnızca fikri ve siyasi çalışma yürüttüğü emniyet ve MİT raporlarında sabit iken niyet okuyarak verilen kararlar kısa süre önce toplumun çeşitli kesimleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

MAZLUMDER, ‘Hizb-ut Tahrir hakkında Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararları ve çelişkili yargılamalar’ başlığı altında bir basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu.

MAZLUMDER’in resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Basın Açıklamasına Davet

"Adil Yargılanma Hakkı"nın yargı yoluyla ihlal edildiği birçok örnekten biri de, suçun değil niyetin cezalandırıldığı Hizb-ut Tahrir davasıdır.

Anayasa Mahkemesinin verdiği hak ihlali kararına rağmen çelişkili yargılamalar ortaya çıkmakta, mahkemeler aleyhte karar vermeye devam etmektedir.

Yaşanan hak ihlaline ve mağduriyetlere dikkat çekmek adına düzenlediğimiz basın açıklamasına bütün üye ve gönüllülerimiz davetlidir.

Yer: MAZLUMDER Genel Merkezi

Tarih: 15 Haziran 2022 Çarşamba

Saat: 11.00