Manisa’daki Depremde Can ve Mal Kaybı Yok
23 Ocak 2020

Manisa’daki Depremde Can ve Mal Kaybı Yok

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Manisa Akhisar'da saat dün 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli deprem İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'nin yanı sıra Yalova, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden alınan biliglere göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

"Ciddi Bir Durum Yok: 4 Kişi Hafif Yaralandı"

Manisa Valisi Ahmet Deniz, merkez üssü Akhisar olarak kaydedilen 5,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Allah'a şükür can kaybımız ve ciddi bir yaralımız yok. İlk etapta duyduğumuzda hepimiz endişeliydik. Şimdi burada çadır kuracağız, çünkü hava çok soğuk ve artçı sarsıntılar devam ediyor" bilgisini paylaştı.

Depremin merkez üssü Musalar Mahallesi'ni ziyaret eden Deniz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şu ana kadar sadece 4 vatandaşın yaşadığı panikle hafif şekilde yaralanıp hastanelere başvurduğunu, bu yaralıların da taburcu edildiğini söyledi.

Vali Deniz, bazı binalarda göçükler ve çatlakların tespit edildiğini belirterek, "Şu anda çok ciddi bir durum görünmüyor. İlk gelen bilgilere göre 15 civarında binada çatlak var" diye konuştu.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu da şehir merkezinde çok ciddi bir sıkıntı gözükmediğini belirterek, "Yıkılmış bina haberi gelmedi" açıklamasında bulundu.