Leyla Alaton: “Erdoğan Son Derece Feminist”
25 Mart 2019

Leyla Alaton: “Erdoğan Son Derece Feminist”

Sabah

Köklü Değişim Medya

Ayasofya’da dans eden kadın paylaşımı ile tepkilere yol açan Yahudi asıllı iş kadını Leyla Alaton, Sabah gazetesine verdiği röportajda "Cumhurbaşkanımızı son derece feminist buluyorum. Bunu çevresindeki kadınlara bakarak da görebilirsiniz. Eşi Emine Hanım; son derece güçlü, ne istediğini bilen, kararlı bir rol model kadınlarımız için. Kızları da öyle. Hepsi çok iyi eğitimli, güçlü, çalışan ve üreten kadınlar" ifadeleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler dizdi.

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'ın sorularını yanıtladı.

Alaton, Kalçık'ın "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı feminist bulduğunuzu söylemiştiniz. Bu açıklamanız çok konuşulmuştu" ifadesi üzerine şunları söyledi:

"Evet, Cumhurbaşkanımızı son derece feminist buluyorum. Bunu çevresindeki kadınlara bakarak da görebilirsiniz. Eşi Emine Hanım; son derece güçlü, ne istediğini bilen, kararlı bir rol model kadınlarımız için. Kızları da öyle… Hepsi çok iyi eğitimli, güçlü, çalışan ve üreten kadınlar.

Baba olarak böyle güçlü kadınlar yetiştirmiş olması bile, bu sözümü doğruluyor.

Erdoğan'ın çevresine bakınca da görüyorsunuz; danışman kadrosunda çok değerli, bilgili kadınlar yer alıyor. Hem ailesindeki, hem danışman kadrosundaki kadınların sözlerine bu kadar değer veren biri nasıl başka türlü olabilir ki!

'Erdoğan'ın 'Kadın ve Erkek Farklıdır' Açıklamasının Çarpıtıldığını Düşünüyorum'

Leyla Alaton sözlerine şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son derece feminist olduğunu düşünüyorum. Erdoğan'ın 'Kadın ve erkek farklıdır' açıklamasının, bazıları tarafından çarpıtıldığını düşünüyorum.

Kadın ve erkek yaratılış olarak farklıdır tabii ki. Farklı olduğumuz için zaten birbirimizi tamamlıyoruz. Bu yüzden Erdoğan'ın bu sözüne katılıyorum.

Erdoğan, kadına çok değer veren bir lider. Haklar açısından, kadın ve erkeğin eşitliğini savunuyor; bu çok önemli. Külliye'deki kadrolara bakınca bile görebilirsiniz bunu. Külliye'deki kadrolarda, erkekler kadar kadınlar da görev alıyor.

Böyle eğitimli, güçlü kadınları Külliye'de görmek beni mutlu ediyor açıkçası. Anadolu kadınlarını gördükçe umudum artıyor."

KADEM Eleştirilerin Hedefinde

Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın yöneticilik yaptığı KADEM (Kadın ve Demokrasi) derneği, yaptığı çalışmalar ile kamuoyunda yoğun eleştiri almıştı. Feminizm ile aileyi yok eden fikirlerin aşılandığı eleştirileri ile gündem gelen derneğin Avrupa tarafından fonlanması da yazar Sema Maraşlı’nın makalesinde dile getirilmişti. Ayrıca erkeğin bir düşman olarak gösterildiği kitapçığın basılıp dağıtılması da yazarın eleştirileri arasındaydı.

Derneğin katkılarıyla çıkarılan “6284” sayılı yasa gereğince, “şiddet uygulandığını gösteren delil ve belge aranmaması” , herhangi bir rapor olmasa dahi kadının bir sözlü ifadesi ile erkeğe yönelik tedbir kararı aldırabilmesi ve suçlu olarak kabul edilmesi sebebiyle çıkarılan kanun, kamuoyunda aileyi yıkmak için hazırlanmış bir dinamit olarak nitelendirilmişti. Kötü niyetli taraflarca kadına tanınan bu hakkın erkeğe yönelik baskı ve şantaj aracı haline gelebileceği de ifade edilmişti.