Köklü Değişim, Doğu Türkistan’daki Zulmü Türkiye Gündemine Taşıdı
16 Eylül 2022

Köklü Değişim, Doğu Türkistan’daki Zulmü Türkiye Gündemine Taşıdı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya olarak #DoğuTürkistanÖlüyor etiketiyle başlatmış olduğumuz çalışmayla Doğu Türkistan’da özellikle de Gulca şehrinde Uygurların pandemi bahanesiyle evlerinin kapılarının dışarıdan kapatılarak aylardır evlerinde açlığa ve ölüme terk edildiklerini ve yıllardır süren Çin zulmünü Müslümanların da desteğiyle Türkiye gündemine taşıdık.

Başta gıda ve ilaç olmak üzere ihtiyaçlarının karşılanmasına izin verilmeyen birçok insanın açlıktan ölümle yüz yüze geldiği, çocukların gıdasızlıktan baygınlık geçirdiği bazı insanlarınsa evinde öldüğünü gösteren videoların sosyal medyada paylaşılmasının ardından Doğu Türksitan’daki Çin zulmü basın yayı organlarına yansımıştı.

Köklü Değişim olarak Çin rejiminin pervasız zulümlerine karşı Doğu Türkistanlı kardeşlerimize sahip çıkmak, Çin’in durdurulması için Türkiye ve diğer İslam beldelerindeki yöneticilere çağrı yapmak için toplanacağımızı kısa süre önce açıklamıştık. Bu kapsamda bugün İstanbul Fatih Cami ve Ankara Hacıbayram Camii’nde Cuma namazı sonrası bir basın açıklaması yapacağımızı duyurmuştuk.

Dün de bu zulmü duyurmak için başlattığımız Twitter çalışmasına on binlerce tweet atıldı ve Müslümanların da verdiği destekle #DoğuTürkistanÖlüyor etiketi kısa süre içinde Türkiye gündeminin ilk sırasına yerleşti.

Twitter çalışmamızı Köklü Değişim Medya’nın sosyal medya hesabından zulmü anlatan resimler ve çözüme dair mesajların bulunduğu tweetler ile başlattık.

İşgalci Çin devleti pandemi bahanesiyle Uygur Müslümanları açlığa mahkum ediyor#DoğuTürkistanÖlüyor Ses ver! pic.twitter.com/RFXHeRRanB

— Köklü Değişim Medya (@KokluDegisim)

Katil Çin rejimi 2 milyon Müslümanı eğitim adı altında toplama kamplarına kapatıyor. Zor koşullarda çalışmaya zorlanan Uygurlar yavaş yavaş öldürülüyor! #DoğuTürkistanÖlüyor Ses ver! pic.twitter.com/m0PMzoBJIN

— Köklü Değişim Medya (@KokluDegisim)

Ey Müslümanlar!
Kardeşlerinizin çığlıklarına karşı sessiz kalmayın. Çin’e karşı lal olan yöneticileri gerektiği şekilde muhasebe edin! Müslümanları sahipsiz bırakan yöneticilerinizin harekete geçmesi için onlara çağrı yapın#DoğuTürkistanÖlüyor pic.twitter.com/3GQBIbG6DS

— Köklü Değişim Medya (@KokluDegisim)

Ey İslam beldelerinin yöneticileri!
Ey Müslümanların kudretli komutanları!
Doğu Türkistanlı kardeşlerinizin feryatları size ulaşmadı mı! #DoğuTürkistanÖlüyor onlara yardım etemeyecek misiniz? pic.twitter.com/qYt62oiWIz

— Köklü Değişim Medya (@KokluDegisim)

Ey Yöneticiler!
Müslüman Uygur halkını kafir Çin rejiminin zulmünden kurtarmak üzerinize farzdır.
Rasulullah ﷺ şöyle buyurdu;
Müslüman Müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez ve onu düşmana teslim etmez.#DoğuTürkistanÖlüyor pic.twitter.com/ZvRaD8JyUe

— Köklü Değişim Medya (@KokluDegisim)

Türkiye gündemine 2. Sıradan giren #DoğuTürkistanÖlüyor etiketi kısa süre içinde 1. Sıraya yerleşti.

Zulmü engel olamıyorsanız en azından duyurun şiarıyla Müslüman kardeşlerine uygulanan eziyetleri gündeme taşımak ve reel politiğe teslim olmuş İslam beldelerindeki yöneticilerin ayıplarını ifşa etmek için duyarlı Müslümanlar on binlerce tweet attı.

Zalim Çin rejimi işgal ettiği Doğu Türkistan’da on yıllardır sürdürdüğü katliam ve zulümlerine hız kesmeden devam ediyor.

Milyonlarca Müslüman Uygur’u sözde eğitim adı altında toplama kamplarında hapseden Çin devleti işkenceyi silah olarak kullanarak, Doğu Türkistan’lı Müslümanları İslami kimliklerinden vazgeçirmek istiyor.

Müslümanların başındaki yöneticilerin sessizliğinden hatta bazılarının açıktan verdiği destekten cesaret alan komünist zalimler azgınlaştıkça azgınlaşıyor. Kızıl Çin bu kez pandemiyi bahane ederek Müslüman Uygur halkına karşı yine insanlık suçu işliyor. Doğu Türkistan’da özellikle de Gulca şehrinde Uygurlar, kapıları dışarıdan kapatılarak aylardır evlerine hapsedilmiş durumda.