İSTANBUL’DA ELLER FİLİSTİN İÇİN SEMAYA KALKTI
21 Mayıs 2021

İSTANBUL’DA ELLER FİLİSTİN İÇİN SEMAYA KALKTI

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya organizasyonu kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında Cuma namazı çıkışı gasıp Yahudi varlığının Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamda şehit olan kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İstanbul’daki gösterilerin adresi Fatih Camii oldu. Cuma namazı sonrası düzenlenen program sağanak yağmura rağmen Müslümanların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Köklü Değişim Dergisi Yazarlarından Musa Bayoğlu’nun sunumunun ardından Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut KAR şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Cenaze namazına müteakiben tekbirler eşliğinde eller Mescidi Aksa için semaya kaldırıldı.

Köklü Değişim Medya İstanbul Temsilcisi Muhammed Emin Yıldırım tarafından okunan dua da özelde Filistin ve Gazze, genelde ise tüm İslam beldelerinde zulüm gören Müslümanlar için Allah’tan yardım istendi. Kınamaktan ve Müslümanların meselelerini BM’ye havale etmekten başka bir işe yaramayan yöneticiler Allah’a şikayet edildi. Filistin için tek çözümün gaspçı terör varlığı “İsrail”i mübarek Kudüs topraklarından temizlemek için orduların harekete geçmesi olduğuna vurgu yapıldı.

İslam ümmetinin dünyanın dört bir yanında çektiği sıkıntı ve yaşadığı katliamların da anıldığı dua metninde Allahu Teâlâ’dan, bu mazlum ümmete; Hz. Ömer gibi Selahaddin Eyyubi gibi salih liderler nasip etmesi, Kelime-i Tevhid sancağı altında Müslümanları birleştirecek Râşidî Hilâfet’i ikram etmesi için niyazda bulunuldu.

Yapılan duanın ardından program sona erdi.

---------

#OrdularAksaya