“İsrail” Terörü: Cenin’de Biri Çocuk 4 Müslüman Katledildi
10 Mart 2023

“İsrail” Terörü: Cenin’de Biri Çocuk 4 Müslüman Katledildi

Köklü Değişim Medya

“İsrail”, Cenin'deki terörist saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Cenin’de 4 Müslüman daha katledildi. Bunun üzerine Tel Aviv’de Filistinliler tarafından yapılan misilleme saldırısında 3 “İsrailli” yaralandı.

“İsrail” ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'daki saldırılarında, yılbaşından bu yana aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 77 Filistinli yaşamını yitirirken, işgalci varlık terör eylemlerine devam ediyor.

“İsrail” güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine düzenlediği baskında 3 Filistinliyi katletti. Sonradan bölgeden gelen haberlere göre "İsrail" saldırısında yaralanan 14 yaşındaki çocuğun da hayatını kaybetmesi üzerine sayı 4'e yükseldi.

Köklü-Değişim,İsrail-Terörü,Cenin'de-3-Müslüman-Katledildi.jpg

Filistin resmi ajansı WAFA'nın görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre, “İsrail” askerleri, Cenin kentine bağlı Caba beldesine baskın düzenledi.

Çatılara keskin nişancıların yerleştirdiği baskında “İsrail” güçleri, Caba beldesi yakınlarındaki El-Favvara bölgesinde içinde üç gencin bulunduğu araca ateş açtı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da “İsrail” askerlerinin Cenin'in Caba beldesi yakınlarında açtığı ateş sonucu 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırılar sırasında yaralanan bir kişi daha hayatını kaybedince ölü sayısı 4'e yükseldi.

Hamas Misilleme Saldırısını Üstlendi

Gün boyu hükümetin yargı düzenlemesine karşı kitlesel protestolara sahne olan Tel Aviv'de düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hamas, Tel Aviv'in merkezindeki silahlı saldırının "‘İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçlara karşı bir tepki" olduğunu belirterek, saldırıyı düzenleyenin Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları üyesi olduğunu duyurdu.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, “Tel Aviv'in merkezindeki Dizengoff Caddesi'ne düzenlenen silahlı saldırı, en son dün sabah Cenin’de 3 Filistinli gencin öldürüldüğü siyonist (İsrail) işgal güçlerinin suçlarına karşı verilen bir tepkidir” denildi.

“İsrail” Terörü

“İsrail” ordusu, yılbaşından bu yana Filistinli nüfusun yoğunlukta yaşadığı işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı noktalarında baskın ve gözaltı operasyonlarını artırdı.

“İsrail” askerleri, baskınları protesto eden Filistinlilere plastik merminin yanı sıra sık sık gerçek mermi ile müdahale ediyor. Batı Şeria'nın kuzeyindeki özellikle Cenin ve Nablus gibi bölgelerde de Filistinli silahlı gruplar ve “İsrail” askerleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

“İsrail” güçlerinin 22 Şubat'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Nablus'a birkaç noktadan düzenlediği baskınla, bölgeyi terörize etmişti.

Nablus'un tarihi Eski Şehir bölgesindeki bir evin etrafını kuşatan “İsrail” askerleri, baskını protesto eden Filistinlilere gerçek mermiyle müdahalede bulunmuş, biri çocuk, ikisi yaşlı olmak üzere 11 Filistinliyi katletmiş, 6'sı ağır 100'den fazla Filistinliyi yaralamıştı.

Nablus’taki kanlı baskının ardından, 26 Şubat’ta Huvara beldesinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 Yahudi yerleşimci öldürülmüştü.

Olayın ardından yüzlerce fanatik Yahudi, “İsrail” ordusunun gözetiminde Huvara'ya baskın düzenleyerek Filistinlilere karşı "toplu intikam" saldırıları düzenleyerek organize terör eylemleri gerçekleştirmişti.

Yerleşimciler, beldede onlarca ev, iş yeri ve aracı kundaklamış, bazı Filistinlileri linç girişiminde bulunarak yaralamış, 1 Filistinliyi ise katledilmişti.

İsrail güçleri, 7 Mart'ta da Cenin kentine baskın düzenlemiş, 6 Filistinliyi katletmişti.

“İsrail” ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da açtığı ateş sonucu yılbaşından itibaren aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 77 Filistinli katletti. Topraklarını ve canını korumak için Misilleme saldırısı yapan Filistinlilerin de evlerini yıktı.

ABD’nin talebine uyarak “İsrail” ile "normalleşen" İslam beldelerindeki yöneticiler ve İİT (İslam İş Birliği Teşkilatı) ise katliam ve işgalleri kınayarak geçiştirip, yeşil ışık yakıyor.

"İsrail" el sıkışanlar katliam ve işgallere meşruiyet kazandırmaya çabalarken, gasıp Yahudi varlığı da saldırılarının dozunu arttırıyor.