“İsrail” İle Anlaşmaların İptali Önergesi Ak Parti ve MHP Tarafından Reddedildi
16 Mayıs 2018

“İsrail” İle Anlaşmaların İptali Önergesi Ak Parti ve MHP Tarafından Reddedildi

sputnik

Köklü Değişim Medya

Gazze sınırında yaşanan olaylar ve onlarca Filistinli'nin “İsrail” askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan “İsrail”le anlaşmaların iptal edilmesi önergesi Ak Parti ve MHP tarafından reddedildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "İsrail” ile ekonomik, askeri, siyasi tüm anlaşmaların sonlanması, İsrail'e ekonomik yaptırım uygulanması amacıyla Meclis genel kuruluna sunduğumuz genel görüşme talebimiz AKP ve MHP oylarıyla reddedildi" denildi.

İsrail ile ekonomik, askeri, siyasi tüm anlaşamların sonlanması, İsrail'e ekonomik yaptırım uygulanması amacıyla Meclis genel kuruluna sunduğumuz genel görüşme talebimiz AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

— HDP (@HDPgenelmerkezi)

“İsrail” ile ekonomik, askeri, siyasi tüm anlaşamların sonlanması, “İsrail”e ekonomik yaptırım uygulanması amacıyla Meclis genel kuruluna sunduğumuz genel görüşme talebimiz AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Karamollaoğlu: “İktidar Miting Yapmaz, İcraat Yapar”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise AK Parti'nin Cuma günü İsrail'e tepki amaçlı miting düzenlemesini eleştirdi. Karamollaoğlu, iktidarın icraat makamı olduğunu tepkisini miting yaparak değil somut adımlar atarak göstermesi gerektiğini açıkladı.

İktidar miting yapmaz, icraat yapar!

— Temel Karamollaoğlu (@T_Karamollaoglu)

Karamollaoğlu kendilerinin de miting planladıklarını ama iktidarın miting kararını açıklamasının ardından iptal ettiklerini belirtti.