“İsrail” Biri Çocuk İki Filistinli Müslümanı Katletti
08 Ekim 2022

“İsrail” Biri Çocuk İki Filistinli Müslümanı Katletti

Köklü Değişim Medya

İşgalci Yahudi, Ramallah ve Kalkilya'da biri çocuk iki Filistinli Müslümanı vahşice katletti. Cinayetler, Ankara’nın “normalleşme” adımları kapsamında “İsrail”e büyükelçi atamasından 1 gün sonra gerçekleşti.

Filistin haber ajansı WAFA’nın haberine göre, Ramallah'ın kuzeyindeki el-Mezraatül Garbiyye köyünde işgalci Yahudi yerleşimcilerle toprakların asıl sahibi Filistinliler arasında şiddet olayları yaşandı.

İşgalci “İsrail” güçlerinin silahla müdahale ettiği olayda Mehdi Ledadive adlı Filistinli gencin İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği duyuruldu.

Sosyal medyaya yayılan ve tepki çeken görüntülerde, “İsrail” askerlerinin, sedye üzerinde yaralı haldeki Ledadive’yi hastaneye yetiştirmek isteyen sağlık görevlilerine engel olduğu ve bilerek kan kaybından ölmesine neden olduğu ve Filistinli sivillere müdahale ettiği görülüyor.

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şeria’nın kuzeyindeki Kalkilya kentinde Ayrım (Utanç) Duvarı yakınında, 14 yaşındaki Filistinli Adil İbrahim Davud’un İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandığı duyuruldu.

Başından gerçek mermiyle yaralanan Filistinli çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yakınlardaki Kafr Kaddum kasabasından gelen Filistinliler, “İsrail”in kendi kasabalarına ait olan ancak gasp edilerek o zamandan beri yakındaki Kedumim yerleşiminin sınırlarının bir parçası haline getirilen toprakları kamulaştırmasına karşı yıllardır neredeyse her hafta protesto gösterisi düzenliyor ve işgal altındaki topraklarını savunuyorlar.