İşlevsiz İslam İş birliği Teşkilatı, İslam Düşmanı Çin’le El Sıkıştı
22 Mart 2022

İşlevsiz İslam İş birliği Teşkilatı, İslam Düşmanı Çin’le El Sıkıştı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İslam beldelerindeki katliamları kınayarak geçiştiren işlevsiz İslam İş birliği Teşkilatı (İİT), Pakistan’da düzenlenen toplantısına davet ettiği İslam düşmanı Çin ile el sıkışarak bir ihanete daha imza attı.

Toplantıya katılan Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Pakistanlı mevkidaşıyla kameraların karşısına geçerek İslam coğrafyasıyla ortaklığı ilerletmeye hazır olduklarını söyledi.

Pakistan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 48. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

İslamabad'da Pakistanlı mevkidaşı Şah Mahmud Kureyşi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Vang, Çin ve İslam dünyasının "birlik, adalet ve kalkınma için ortaklıklar kurma konusunda güçlü bir isteğe" sahip olduklarını dile getirdi.

Çinli Bakan, ülkesinin İslam coğrafyasıyla derin bir tarihe sahip olduğunu ve tarihi misyonları paylaştığını, ayrıca Çin ile İslam dünyası arasındaki ortaklığın, "Güney-Güney iş birliğinin" önemli bir parçası olduğunu da sözlerine ekledi.

Çin Zulmü

Komünist Çin yönetimi açık hava cezaevine dönüştürdüğü Doğu Türkistan’da Müslümanlara ibadet etmeyi yasaklıyor. Müslüman ailelerinin kızlarını Çinli erkeklere evlendiriyor. Organlarını çaldığı Müslümanları ailelerine teslim etmemek için cesetlerini yakarak yok ediyor.

Müslümanların evlerine yatılı Çinli memurlar gönderiyor. Toplama kamplarında işkenceye tabi tuttuğu Müslüman ailelerin çocuklarını yetimhanelerde Çinli gibi yetiştirip asimile etmek için eğitim veriyor. Ayrıca kanaat önderlerini, ozanları, alimleri, hafızları ve ileri gelenleri işkenceyle hücrelerde katlediyor.

İslam beldelerinin yöneticileri bu zulmü sürdüren Çin yönetimine ticari ve siyasi çıkarlar için susup alenen destek veriyor ya da bu zulmün olmadığını söyleyip kendi halklarını aldatmaya devam ediyor.