İşgalci “İsrail” Şuafat Kampı'nda Binlerce Müslümanı Vahşice Cezalandırıyor
14 Ekim 2022

İşgalci “İsrail” Şuafat Kampı'nda Binlerce Müslümanı Vahşice Cezalandırıyor

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail” polisi, 8 Ekim Cumartesi akşamı Şuafat Mülteci Kampı'ndaki kontrol noktasında görevli güvenlik güçlerine bir araçtan ateş açıldığını ve saldırıda yaralanan 3 polisten birinin ölmesi üzerine binlerce kişinin yaşadığı Şuafat Kampı’nı abluka altına alarak sokağa çıkmayı yasakladı. Kullanılan gaz nedeniyle zehirlenme olayları rapor ediliyor.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise Doğu Kudüs'ün Ras el-Amud Mahallesi'ndeki olaylarda, gasıp Yahudi varlığının sürekli gaz bombası atması nedneiyle 7 günlük bir bebek ile 6 ve 14 yaşlarında iki çocuğun göz yaşartıcı gazdan etkilendiği duyuruldu.

Filistinli direniş grupları ise işgal altındaki Doğu Kudüs'te “İsrail” güçlerine ateş açılmasının, “İsrail”in işlediği suçlara ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarına karşı verilen "haklı bir direniş" olduğunu açıklamışlardı.

Saldırıyı gerçekleştiren genci arama çalışmalarını sürdüren “İsrail” güçleri, kampı kuşatma altına alarak giriş çıkışlara yasak getirdi.

“İsrail” ordusunun on binlerce Filistinlinin yaşadığı kampa uyguladığı abluka, günlük hayatı felç ederken, kamp sakinleri "toplu cezalandırma" olarak niteledikleri kuşatmaya karşı protestolar düzenliyor.

Kamp sakini Filistinliler ayrıca 11 Ekim'de "insanlık onuru adına" süresiz sivil itaatsizlik eylemi başlatarak kamptaki tüm okullarda eğitimin askıya alınacağını, iş yerlerinin kapatılacağını ve işçilerin greve gideceğini duyurmuştu.

“İsrail”in 4 gündür kuşatma altında tuttuğu, giriş ve çıkışların kapatıldığı Şuafat Mülteci Kampı'nda gençler, kuşatmayı protesto etmek için dün gece sokaklara döküldü. Şuafat Mülteci Kampı'nda yaklaşık 100 bin Filistinli yaşıyor.