İşgalci “İsrail”, Biri Çocuk 4 Müslümanı Katletti
17 Mart 2023

İşgalci “İsrail”, Biri Çocuk 4 Müslümanı Katletti

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail”, Cenin kentine düzenlediği baskında biri çocuk 4 Müslümanı vahşice katletti.

İşgalci “İsrail”, Batı Şeria’da bulunan Cenin kentine düzenlediği baskında biri çocuk 4 Müslümanı katletti, 20 Filistinliyi de yaraladı.

İslam beldelerindeki yöneticiler ABD’nin başlattığı “normalleşme” anlaşması ile kanlı elleri sıkıp, katliam ve işgale meşruiyet kazandırmaya çalışırken, gasıp Yahudi varlığı da saldırılarını artırıyor.

Sadece bu yıl, aralarında sivillerin de olduğu en az 80 Filistinli “İsrail” güçlerince katledildi.

Cenin’deki son baskın, “İsrail” ordusunun özel birliklerinin katılımıyla, Perşembe günü öğle saatlerinde düzenlendi.

Görgü tanığı Ahmed Khalaf olayı şöyle anlattı:

"_İki araçla gelip yolun ortasında durdular. Kapıları açtılar ve biri Nidal Khazem'i kafasından silahla vurdu. İzzeddin el Kassam Tugayları'ndan kardeşimiz Yusuf Shreim koşarak kaçmaya çalıştı. Özel kuvvetler onun arkasından koştu ve sokakta rastgele ateş açmaya başladılar.

O sırada 16 yaşındaki bir genç de öldürüldü. Onun hiçbir şeyle alakası yoktu, kendi aile işinde çalışıyordu_."

Olay yerinden paylaşılan bir videoda, hayatını kaybetmiş bir Müslüman yerde yatarken, yakın mesafeden yeniden kafasına ateş edildiği görülüyor.

16 yaşındaki gencin adının Ömer Awadin olduğu, hayatını kaybeden dördüncü kişinin de 37 yaşındaki Luan al-Zugahir olduğu duyuruldu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın sözcüsü Nabil Abu Rudeineh vahşi cinayet olarak nitelediği baskını kınadı ve "İsrail'in süregiden bu agresif eylemleri, süregelen durumu yatıştırma niyetinin olmadığını gösteriyor" dedi.

Gazze Şeridi'nin yönetimini elinde bulunduran Hamas, ölümleri suç olarak nitelerken, İslami Cihat Örgütü de İsrail'e bedelini ödetme yemini etti. Baskın, taraflar arasında gerilimi azaltmak amacıyla Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinde yapılması planlanan toplantının da hemen öncesinde yapılması dikkat çekiyor.

Katliam ve işgalleri ile bölgede terör estiren “İsrail” ile Filistin, Mısır, Ürdün ve ABD'den yetkililer, tansiyonu düşürmek için 19 Mart'ta Mısır'da bir araya gelmeyi planlıyor.

Filistin yönetimi, Mısır ve Ürdün, tamamı bir İslam beldesi olan Filistin topraklarını işgal eden Yahudi varlığıyla masaya oturarak ihanetlerine devam ediyorlar.