“İsrail” ordusunun, Pazar günü Tulkarem’deki Nur Şems Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında iki Filistinli genci başlarından vurarak öldürüldü.
Baskın sırasında işgal altındaki topraklarını korumaya çalışan Filistinli gençler ile “İsrail” güçleri arasında çatışma çıktı. Kurşunlar evlerin ve dükkanların camlarına isabet ederken, gerginlik 5 saatten fazla devam etti.
Gasıp Yahudi varlığı, işgal ettiği Filistin topraklarında Mescid-i Aksa’ya Yahudi yerleşimcilerle birlikte baskınları sıklaştırırken öte yandan uzun süredir Batı Şeria’da devam eden katliamlarına da devam ediyor.
Kınamalar Devam Ediyor
Filistin Devlet Başkanlığı, Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Tulkarem kentine bağlı Nur Şems Mülteci Kampı’na yapılan baskında iki Filistinli gencin öldürülmesinin ardından, “İsrail”in Filistin topraklarındaki tehlikeli eylemlerini kınadı.
Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, “‘İsrail’, Filistin halkına karşı, uluslararası meşruiyet ve hukuka ilişkin tüm kararları hiçe sayarak sürekli bir savaş yürütüyor” açıklamasında bulundu.
“İsrail”in devam eden saldırganlığının yanı sıra Yahudi radikallerin Mescid-i Aksa’yı basma çağrılarıyla bölgeyi şiddet ve gerilime sürüklemeye çalıştığını dile getiren Ebu Rudeyne, “İşgalcinin suçları, halkımızı özgürlük hedeflerine ulaşana ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız devletlerini kurana kadar meşru mücadelesini sürdürmekten alıkoymayacaktır” dedi.
Filistin yönetiminin başkenti “Doğu Kudüs” olan ABD’nin iki devletli çözüm planını sürekli dile getirirken, katliam ve işgallere karşı ise kınama mesajları yayımlıyor. İşgalci “İsrail” ile masaya oturarak tamamı bir İslam beldesi olan Filistin’in bölünmesine göz yumuyor. Bölgedeki diğer İslam beldelerinin yöneticileri de katliam ve işgallerin ardından etkisi olmayan kınama mesajları yayımlarken “iki devletli çözüm planına” destek veriyor.