Irkçı Kemalist Medyanın Suriyeli Diye Servis Ettiği Saldırganlar Türk Çıktı
09 Mayıs 2022

Irkçı Kemalist Medyanın Suriyeli Diye Servis Ettiği Saldırganlar Türk Çıktı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Irkçı Kemalist medyanın, Bursa'da metroda sigara içen gençlerle vatandaşlar arasında çıkan kavgada Suriyeli diye servis ettiği saldırganların Türkiye vatandaşı olduğu ortaya çıktı. "Suçun şahsiliği ilkesini" hiçe sayan ırkçı medya kuruluşları, sık sık bu tip haberlerle halkı kin ve düşmanlığa sevk eden operasyonel haberler yapıyor.

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Acemler metro istasyonunda sigara içen gençlerle vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede tekme tokatlı kavgaya dönüştü.

Kavga metronun dışına sıçrarken görgü tanıkları durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ve güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle kavga son buldu.

Olay sonrası ırkçı kemalist medya olayı “Suriyeli metroda ortalığı karıştırdı. Sigara içti kendisini uyaranlara hakaret etti” manşetiyle servis etti.

Haberin içeriğindeyse şu ifadelere yer verildi: “Bursa’da Suriyeli bir sığınmacı metroda tüm uyarılara rağmen sigara içmeye ve etrafına hakaretlere savurmaya devam edince ortalık bir anda karıştı. Suriyeli sığınmacılar metrodan indirilerek vatandaşlar tarafından dövüldü.”

Saldırganlar Türk Çıktı

Bursa Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise Suriyeli olduğu iddiaları şu ifadelerle yalanlandı:

"Sosyal medyada yer alan 08.05.2022 günü 22.30 sıralarında bir metro istasyonunda iddiaya göre yabancı uyruklu şahısların sigara içmeleri sonucu çıkan kargaşa ile ilgili olarak;

Bahse konu kargaşanın Acemler Metro İstasyonunda sigara içme iddiası üzerine özel güvenlik görevlilerinin müdahalesi esnasında olduğu, gözaltına alınan şahısların birbirlerinden şikayetçi olmamaları üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldıkları*, şahısların her ikisinin de Türk vatandaşı olduğu tespit edilmiştir***."

Suçun şahsiliği ilkesini hiçe sayan ve bir kişinin işlediği suçu mensup olduğu ırka yıkan kemalist kafa, servis ettiği yalan haberi kaldırmayarak algı oluşturmaya inatla sürdürüyor. Saldırganların Türk çıkması nasıl ki mensup olduğu ırkı topyekün bağlamazken, Suriyeli ya da Afgan olması da mensup olduğu ırkı topyekün bağlamaz. Irkçılık hastalığı gözleri kör kulakları sağır ederken, toplumu da kin ve nefrete sürüklüyor. Siyasi menfaat uğruna mazlumlar topyekün hedef gösteriliyor. Daha önce de bu tip asparagas haberler neticesinde bir çok ilde kalabalıklar tahrik edilmiş, ayaklanmalar çıkarılmış, evler taşlanmış ve dükkanlar yağmalanmıştı.