İngiltere Başbakanı Truss: “Ben Büyük Bir Siyonistim”
05 Ekim 2022

İngiltere Başbakanı Truss: “Ben Büyük Bir Siyonistim”

Köklü Değişim Medya

Hilafet’i hile ile yıkarak Osmanlı Devleti’ni parçalara bölen İngiltere’nin desteğiyle Filistin topraklarını işgal ederek kurulan “İsrail”in büyük bir destekçisi olduğunu dile getiren İngiltere Başbakanı Liz Truss, "Bildiğiniz gibi ben büyük bir siyonistim" açıklamasında bulundu.

İngiltere Başbakanı Liz Truss, “İsrail”in Muhafazakar Dostları (CFI) etkinliğinde konuştu. Truss, etkinlikte Tel Aviv ile ilişkilere verdiği öneme vurgu yapan açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Truss, "Başbakanınız olarak ilk kez burada, CFI etkinliğinde bulunmaktan çok memnunum" ifadesinin ardından "Bildiğiniz gibi ben büyük bir siyonistim. İsrail'in büyük bir destekçisiyim” çıkışında bulundu.

İngiliz Başbakan, iki ülke arasındaki ilişkilerin kademeli olarak geliştirilebileceğine inandığını sözlerine ekledi.

Büyükelçiliği Kudüs'e Taşıma

Kısa süre önce “İsrailli” mevkidaşı Yair Lapid ile New York'ta düzenlenen BM Zirvesi’nde bir araya gelen Liz Truss, İngiliz Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşımaya olumlu yaklaştığını söylemişti.

Lapid de "İngiliz Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşımayı olumlu düşündüğünü açıklayan yakın arkadaşım İngiltere Başbakanı Liz Truss'a teşekkür ediyorum" demişti.

Truss, Muhafazakar Parti'nin liderlik kampanyası sırasında büyükelçiliğin yerini değiştirme vaadini ortaya atmıştı.