İhanet Çemberi: Abbas, “İsrail”in Muhafızı ABD’den Yardım İstedi
05 Kasım 2022

İhanet Çemberi: Abbas, “İsrail”in Muhafızı ABD’den Yardım İstedi

Köklü Değişim Medya

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas bir telefon görüşmesi yaptı. Abbas görüşmede Kudüs’ü “İsrail”in başkenti olarak tanıyan ve işgalci Yahudileri muhafaza eden ABD’den yardım isterken, İslam beldelerindeki yöneticiler de işgalci ile "normalleşmeye" devam ediyor.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Abbas'ı telefonla aradı.

Görüşmede, “İsrail”in Filistinlilere yönelik ihlalleri hakkında bilgi veren Abbas, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a, “İsrail”in Müslüman ve Hristiyanlara ait kutsallara ve Kudüs'e yönelik ihlallerinden ve Filistin halkının şehirlerde, köylerde ve mülteci kamplarında karşı karşıya kaldığı saldırıları anlattı.

Abbas ayrıca ABD yönetiminden, “İsrail”i, Filistin halkına, topraklarına ve kutsal değerlerine yönelik suçlarını durdurmaya zorlamasını talep etti.

Blinken'ın da ülkesinin, Batı Şeria'da yükselen tansiyonun düşürülmesi için çaba harcadığını ve çeşitli temaslar kurduğunu vurguladığı belirtildi.

Haberde ayrıca ilerleyen zamanlarda da temasların sürmesi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

İşgalci “İsrail” askerleri dün, Cenin'de 2, Kudüs'ün kuzeybatısındaki Beyt Dakku beldesinde 1 ve Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa yakınlarında da 1 olmak üzere 4 Filistinliyi katletmişti.

Filistin yönetimi ise “İsrail” askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 4 Filistinliyi öldürmesini "savaş ilanı" olarak nitelendirmişti.

Abbas’ın “İsrail” saldırıları karşısında ABD’den yardım istemesi, siyasi eksenini ortaya koyarken, İslam beldelerindeki yöneticiler de gasıp Yahudi varlığıyla “normalleşme” anlaşmaları imzalayarak mübarek toprakların işgaline ve katliama göz yummaya devam ediyor. Bir İslam beldesi olan Filistin, ihanet çemberine alınmış ve edebiyatını yaparak kurtarıcı gibi görünen liderlerin eliyle işgalci Yahudilere teslim ediliyor.

İslam İş Birliği Teşkilatı (İİT) ise "İsrail"in her saldırısı sonrasında kınayarak geçiştirip, işgale ve katliamlara yeşil ışık yakıyor.