Hizb-ut Tahrir’den Filistin’de Aileyi ve Ahlakı Hedef Alan CEDAW Protestosu
25 Mart 2022

Hizb-ut Tahrir’den Filistin’de Aileyi ve Ahlakı Hedef Alan CEDAW Protestosu

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir, Filistin’de kısa adı CEDAW olan ‘Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi’ kapsamında yasaların dayatılmasına karşı kutsal Filistin topraklarında geniş katılımlı gösteriler düzenledi. Abbas rejimi, uzun zamandır Batı’dan ithal fasit sözleşmeyi Müslümanlara dayatmak için çalışıyor.

Hizb-ut Tahrir'in mübarek Filistin topraklarında düzenlediği büyük mitinge binlerce Filistinli katıldı. Bu mitingin amacının, Filistin yönetiminin CEDAW ve uyum yasalarını geçirme ve uygulama çabalarına bir yanıt olduğu ifade edildi.

Sözde “Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Yok Edilmesi Sözleşmesi” ya da CEDAW, 1979'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen uluslararası bir anlaşma. İslam Devleti’nin yıkılmasından sonra işbirlikçi yönetimler tarafından Müslümanlara dayatılan bu kanunlar ile ahlâk yok edilirken, ailenin de yıkılması hedefleniyor. CEDAW’ın devamı olan ve 2011 yılında imzaya açılan İstanbul Sözleşmesi de aileyi yıkmayı, eşcinselliği yaygınlaştırmayı ve ahlakı yok etmeyi amaçlıyor. Bu sözleşmeye bazı Hristiyan ülkeler imzalamayıp şerh koyarken, Türkiye ilk imzalayan ülke olmuştu. Daha sonra kamuoyunun tepkisi üzerine İstanbul Sözleşmesi fesh edilse de uyum yasaları aynen uygulanmaya devam ediyor.

Daha önce Abbas rejimi, Nablus’ta Ğays Nessar’ı, Kalkilya’da ise Hizbu’t-Tahrir yöneticilerinden Hüsam Nebil, Abdülhalim Nessar, Remzi Ganem’i Batı’nın aileyi yıkma planı CEDAW sözleşmesini eleştiren ve reddeden paylaşımları nedeniyle tutuklamıştı.

Zorba Abbas rejimi, Batı’nın batıl kanunlarına karşı Müslümanları uyandıran, fikri ve siyasi çalışmalar yürüten Hizb-ut Tahrir’e karşı düşmanca saldırılarını sık sık tekrarlıyor.

Bu kapsamda Hizb-ut Tahrir, Türkiye’de de İstanbul Sözleşmesi’nin imzalanıp, kanunlara uygulanması sonucu ortaya çıkan toplumsal bozuklukları, hızla yok olan ahlakı, boşanmaların çoğalıp, evliliklerin azaldığını, gayrı meşru ilişkilerin arttığını ve ailenin yıkıldığını anlatan “Aile, Nesil ve Toplum İslâm ile Korunur” başlıklı bir kampanya düzenlemişti. Bu kampanya kapsamında toplumun her kesimine binlerce kitapçık dağıtılarak bilgilendirmeler yapılmış ve konferanslar düzenlemişti. Büyük şehirlerdeki konferanslar ise yerel yönetimler tarafından engellenmişti. Daha sonra oluşan kamuoyu ile ciddi baskı altında kalan hükümet, Batı’dan ithal ettiği “İstanbul Sözleşmesi”ni fesh etmişti. Her ne kadar hükümet tabanını teskin etmek için bozuk anlaşmayı fesh etse de yürürlükte olan sözleşmenin uyum yasaları, aileyi yıkmaya, ahlakı yok etmeye devam ediyor.

حزب التحریر د CEDAW (د ښځو په وړاندې د هر ډول تبعیض د له منځه وړلو کنوانسیون) پر بنسټ د قوانینو د نافذولو پر ضد د فلسطین په مقدسه خاوره کې پراخې مظاهرې وکړې. pic.twitter.com/PpINwTe1hg

— حزب التحریر افغانستان (@HTAFMediaOffice)