"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Hizb-ut Tahrir, Kudüs ve Beyrut’ta Fransa’yı Protesto Ediyor
30 Ekim 2020Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir, Kudüs ve Beyrut’ta Fransa’yı Protesto Ediyor

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir, Filistin’de Cuma namazı sonrası geniş çaplı protesto gösterisi düzenliyor. Eylemde, Fransa ve Fransa’ya aciz kınama mesajlarıyla tepki gösteren İslam beldesindeki liderler protesto ediliyor. Hizb-ut Tahrir ayrıca Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta da bir protesto eylemi düzenliyor.

Mescid-i Aksa’da Cuma namazı çıkışı Fransa’da Rasulullah (s.a.v.)’e hakaret içeren karikatürleri protesto eden Müslümanlar “Ebedi liderimiz efendimiz Muhammed” sloganları atıyor.

Ayrıca Müslümanlar ellerinde “Hilafet ve Allah Yolunda Cihad ile Rasûlullah'a (s.a.v.) yardım edilir. (İşte o zaman) Mescid-i Aksa'yı (da) kurtarırız.” yazan pankartlar taşıyor.

Aksa’nın bahçesinde yapılan açıklamada, asıl zulmün kaynağının Batı ve onun batıl nizamının olduğu ve İslam beldelerindeki zulmün ve Rasulullah’a hakaretlerin ancak Hilafet ile son bulacağı ifade edildi.

Lübnan’da Hizb-ut Tahrir’in düzenlediği protesto eylemini alttaki canlı yayın linkinden izleyebilirsiniz.