Hamas’tan Katil Esed Rejimine Tam Destek
15 Eylül 2022

Hamas’tan Katil Esed Rejimine Tam Destek

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Filistin Direniş Hareketi Hamas, Suriye halkının ve Suriye’de yaşayan Filistinli mültecilerin katili Esed rejimine destek verdiğini ilişkileri “normalleştireceğini” duyurdu.

Hamas'ın resmi internet sitesi üzerinden dolaşıma sokulan açıklama, "İşgal ve Saldırganlık Karşısında Tek Millet" başlığını taşıyor.

Açıklamada Hamas, İslam beldelerinin “İsrail” ile normalleşme süreçlerine atıfta bulunarak, süreçle ilgili yaşanan gelişmeleri "tehlikeli" olarak nitelendiriyor ve “İsrail”e karşı birlikte hareket etmeyi vurgulayarak ihanetine meşruiyet kazandırmaya çalışıyor.

Bilindiği üzere gasıp Yahudi varlığı “İsrail”, Suriye’de Esed rejimini değil, İran karargahlarını hedef alıyor. Esed rejimi, “İsrail”in onca bombardıman ve saldırısına rağmen tek kurşun sıkmış değil.

Moskova’da Putin ile görüşen “İsrail” eski başbakanı Netanyahu, Esed rejimi ile herhangi bir sorunlarının olmadığını ve 40 yılı aşkın süredir işgal altındaki Golan Tepeleri'ne Suriye tarafından tek mermi bile atılmadığına işaret ederek, "İsrail, Esed rejiminin Suriye'deki varlığına karşı değil. Ancak İsrail, rejim ordusu da dahil olmak üzere kim yaparsa yapsın her türlü ihlale karşı sınırlarını korumaya devam edecektir” demişti.

Hamas tarafından yayımlanan ve Esed rejiminin “Kardeş Suriye” olarak nitelendirildiği açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"Suriye'ye yönelik Siyonist saldırganlık devam ederken, Şam ve Halep havalimanlarının bombalanmasını kınıyor, kardeş Suriye'ye desteğimizi teyit ediyoruz.

Filistin halkının haklı davalarının yanında durdukları için Suriye Arap Cumhuriyeti yönetimine teşekkürlerimizi sunarız. Suriye'nin Arap ve İslam ülkeleri arasındaki konum ve rolünü yeniden kazanmasını dört gözle bekliyoruz. Suriye'nin istikrarı, güvenliği ve refahı için tüm samimi çabaları destekliyoruz.

Suriye'nin toprak bütünlüğü ve halkının birliği konusunda kararlı tutumumuzu teyit ediyor ve buna yönelik her türlü ön yargıyı reddediyoruz.

Milletimizi parçalamayı, bölmeyi ve kaynaklarını talan etmeyi planlayan Siyonist entrikalara karşı milletimizin yanında yer alıyoruz."

Hamas, 21 Haziran'da Esed rejimiyle 10 yıldır kesilen ilişkileri yeniden tesis etmeyi kararlaştırmıştı. Esed rejimi ile Hamas arasındaki “normalleşme” girişimlerine Hizbullah’ın aracılık ettiği de iddia ediliyor.

Esed rejimi binlerce Filistinli Müslümanın yaşadığı Şam yakınlarındaki Yermük Kampı’nı kuşatma altına almış ve Müslümanlar açlıktan hayatını kaybetmişti. Kamptan kurtulup Esed rejiminin eline düşenler işkenceyle katledilmiş ve kadınlara da tecavüz edilmişti.

Suriye devriminin başlarında Suriye halkının Esed rejimine karşı direnişine destek verdiğini açıklayan Hamas, diğer Arap beldeleri ve Ankara gibi “normalleşme” adımları atıyor.

Ankara da Suriye halkının katili Şam kasabı Esed ile “normalleşme” adımları attığını, istihbarat örgütleri düzeyinde görüştüğünü açıklamıştı. Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli mevkidaşı ile görüştüğünü açıklamıştı. Ayrıca Çavuşoğlu’nun infiale sebep olan “Muhalefet ile rejmi uzlaştırmalıyız” açıklaması Suriye’de protesto edilmişti.