Hakan Albayrak: “Müthiş Bir Trajikomedi Yaşanıyor”
12 Ağustos 2021

Hakan Albayrak: “Müthiş Bir Trajikomedi Yaşanıyor”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Karar Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak, Telegram’daki sahte bir hesaptan Hizb-ut Tahrir hakkındaki mizah içerikli ironik paylaşımları ciddiye alıp, bilgi notu olarak mahkemelere gönderen Emniyet’in işgüzarlığını köşesine taşıdı.

Kurulduğu 1953 yılından bu yana cebir ve şiddete bulaşmamış Hizb-ut Tahrir, fikri ve siyasi çalışmalar yürütürken, silahlı örgüt sınıfına sokmak ve alt mahkemelerin verdiği hukuksuz hapis cezalarına meşruiyet kazandırmak için sürdürülen iftira kampanyaları, resmi kurumların komik bir hale düşmesine ve itibarını kaybetmesine yol açıyor. Anayasa Mahkemesi’nin Hizb-ut Tahrir’in terör örgütleri sınıfına sokulamayacağına dair verdiği 8 hak ihlali kararına rağmen, azimle yalan yanlış her bilginin üzerine mal bulmuş mağribi gibi atlanması, gazeteci, hukukçu, kanaat önderleri ve STK’ların da tepkilerine neden oluyor.

Albayrak ciddiye alınmayacak kadar sahte bir paylaşımı Emniyet’in mahkemelere delil olarak sunmasını “Müthiş bir trajikomedi yaşanıyor…” diyerek eleştirdi.

Kağıttan uçak ve gemilerinden kullanıldığı paylaşımlara da değinen Albayrak, “E o zaman Hizb-ut Tahrir’in donanması da girsin kovuşturma dosyasına!

Söz konusu Telegram hesabında “Hizb-ut Tahrir Deniz Sanayi Bölümünün Faaliyetlerinden Bir Kesit” de sunuluyor; kâğıttan gemilerin yer aldığı bir fotoğraf!

Hakan Albayrak’ın kaleme aldığı yazının tamamı şöyle:

Hizb-ut Tahrir Davası’nda flaş gelişme!

Flaş!... Flaş!... Flaş!... Hizb-ut Tahrir, Çin menşeli füzeleri rotadan çıkaran bir savunma sistemi geliştirdi!

Şaka olduğunu hemen belirteyim de, Hizb-ut Tahrir mensuplarının yargılandığı mahkemelere ‘ek bilgi notu’ olarak sunulmasın bu cümle.

Müthiş bir trajikomedi yaşanıyor…

***

Akıllı telefonlardaki meşhur mesajlaşma uygulamalarından Telegram’da komiklik olsun diye açılan (kim veya kimler tarafından açıldığı belli olmayıp Hizb-ut Tahrir’in ‘Bize ait değil’ dediği) “Hizb-ut Tahrir Suriye Vilayeti” isimli bir hesapta 5 Mayıs 2021 tarihinde şöyle bir mesaj paylaşılmıştı:

“SON DAKİKA-ÖNEMLİ BEYAN: Suriye vilayetindeki ehlimizi bilgilendiriyoruz. Askerlerimiz ve gözlem noktalarımız Çin füzeleriyle yüzleşmeye hazırdır. Füzenin yolunu saptırabilen ve onu mıntıkadan uzak tutabilen lazer parçalarla donatılmış önlemler alınmıştır. Sahadaki askerlerimiz iftarını ve sahurunu güven içinde yapsınlar. GENEL KOMUTANLIK”

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, 15 Hizb-ut Tahrir mensubunun yargılandığı Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği Terörle Mücadele Daire Başkanlığı kaynaklı bir bilgi notunda bu mesaja ciddi ciddi dikkat çekmiş; “kovuşturma dosyasına sunulmak üzere”!

Avukat Mustafa Kocamanbaş anlatıyor:

“Antalya’da aralarında müvekkillerimin bulunduğu 15 kişi Hizb-ut Tahrir üyeliğinden yargılanmaktalar. Yargılamanın yapıldığı dosyaya mahkeme talebi olmamasına rağmen Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından 7 Mayıs 2021 tarihli bir bilgi notu sunuldu. Bu bilgi notuna göre Hizb-ut Tahrir’in lazer güdümlü ve parçacıklı hava savunma sistemi olduğuna dair deliller sunulmuş. Hemen dikkatimizi çekti ve detaylı inceleme yaptık. Yaptığım incelemeye göre bu Telegram sayfasının eğlence amaçlı oluşturulduğunu ve içerisindeki bilgilerin tamamen uydurma ve ironik bilgilerden oluştuğunu gördüm. Ancak Emniyet Müdürlüğü, Hizb-ut Tahrir mensuplarının yargılandığı dosyalarda müvekkillerim hakkında mahkeme nezdinde olumsuz bir kanaat oluşturmak amacı ile içeriği gerçek dışı olsa da bu bilgi notuna tenezzül etmiştir. Hem bilgi notuna dayanak gösterilen hayali içerik hem de sayfadaki diğer mesajlar görmezden gelinerek açıkça kötü niyet sergilenmiştir. Bu tam bir skandaldır. Emniyet mahkemeyi gerçek dışı delillerle yönlendirme çabasına girmiştir. Mahkemelerin bu gerçek dışı bilgi notunu dikkate alacaklarını sanmıyorum, dikkate almamaları gerekmektedir. Zira bu büyük bir hukuk skandalına hizmet olur.”

Hilafetin ihyasını hedefleyen Hizb-ut Tahrir bu yolda kitap, dergi, bildiri, afiş basar ve toplantılar düzenler.

Silah kullanmaz.

Kategorik olarak reddeder silahlı mücadeleyi.

Yine de “silahlı terör örgütü” diye anılır kimi resmi kayıtlarda.

Ortada silah olmayınca ‘Ama hilafeti tesis ettikleri vakit başka ülkelere saldırmak için silah kullanacaklar’ filan denirdi; şimdi ‘Silahlı örgüt olmadıklarını iddia ediyorlar ama bakın işte sofistike füzesavarları bile var’ mı denecek ciddi ciddi?

E o zaman Hizb-ut Tahrir’in donanması da girsin kovuşturma dosyasına!

Söz konusu Telegram hesabında “Hizb-ut Tahrir Deniz Sanayi Bölümünün Faaliyetlerinden Bir Kesit” de sunuluyor; kâğıttan gemilerin yer aldığı bir fotoğraf!

Ciddiye alınmamak için daha ne yapmaları gerekiyordu?

Birileri “Hizb-ut Tahrir Suriye Vilayeti” ismi altında dalga geçip eğleniyor işte; hepsi bu.