Gaziantep ACM’den Hizb-ut Tahrir Üyelerine Beraat!
21 Mart 2022

Gaziantep ACM’den Hizb-ut Tahrir Üyelerine Beraat!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Gaziantep’te Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları ziyaretlerde Hilafet’i gündeme getirdikleri için gözaltına alınıp tutuksuz yargılanan 7 Müslüman hakkında Gaziantep 2. ACM beraat kararı verdi.

Gaziantep’te Hilafet isteyen ve bu fikirlerini açıklayan ve gözaltına alınıp iki gün sonra serbest bırakılan Zeynel Akdemir, Sedat Albayram, Celil Albayram, Erol Ercan Seven, Ercan Mercan, İbrahim Halil Deniz ve Ramazan Kaplan’a yargılandıkları Gaziantep 2. ACM, 17 Mart 2022’de görülen duruşmada beraat kararı verdi.

Duruşmada; iddia makamının mütalaasının okunmasının ardından sanıklara ve sanık avukatlarına karar öncesi bir diyeceklerinin olup olmadığı soruldu. Duruşmada hazır bulunan sanık ve avukatları daha önceki ifade ve savunmaları yinelediklerini söyleyerek beraat kararı verilmesini mahkeme heyetinden talep ettiler.

Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı; Cumhuriyet Savcısının mütalaasına aykırı olmak üzere oy birliğiyle beraat kararı verildiğini, verilen karara Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesinde istinaf yolu açık olduğunu söyledi.

Köklü Değişim Medya olarak Hilâfet arzuladığı ve İslâmi hayatın başlaması için davet çalışmaları yapan Hizb-ut Tahrirli Müslümanlara yapılan zulümlerin artık bir son bulmasını Rabbimizden niyaz ediyor ve haklarında beraat kararı verilen kardeşlerimize de geçmiş olsun diyoruz.

___

#YenidenHilafet

#YargıZulmüneDurDe