"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Faiz Kararının Ardından Dolar Yine Rekor Kırdı
23 Haziran 2023Köklü Değişim Medya

Faiz Kararının Ardından Dolar Yine Rekor Kırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in serbest kambiyo rejimi açıklamalarının ardından dolar/TL kuru 25 seviyesini geçerek yeni rekorunu kırdı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın beklentilerin altında gerçekleştirdiği faiz artırımı ve sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in serbest kambiyo rejimini vurgulayan açıklamalarının ardından Dolar/TL kuru 25 seviyesini aştı.

Bankalararası piyasada dolar/TL kuru günlük yüzde 2,5 yükselişle 25,73 seviyesinin üzerine çıktı. Böylelikle dolar/TL'de rekor tazelenmiş oldu. Son 3 günde dolar/TL kurunda yüzde 8'i aşan artış kaydedildi.

Mehmet Şimşek: “Kararlılıkla Kademeli Olarak Bu Süreç Yönetilecektir”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 27 ay sonra faizi artırmasının ardından Dolar/TL 'de yükseliş ivmesi devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten yeni açıklamalar geldi.

Bakan Şimşek, İstanbul'a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ekonomi politikalarımız kısa vadede fiyat istikrarını ve finansal istikrarı hedeflemektedir. Bu hedeflere ulaşmada kararlıyız. Merkez Bankasının dünkü açıklamasında belirtildiği gibi bu bir süreçtir. Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir" ifadesiyle faizin kademeli olarak yükseltileceğine işaret etti.