Ermenistan’daki Seçimleri Paşinyan Kazandı
10 Aralık 2018

Ermenistan’daki Seçimleri Paşinyan Kazandı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Ermenistan'daki erken seçimi, yüzde 70,4 oyla Nikol Paşinyan önderliğindeki "Benim Adımım" ittifakı kazandı. Dün düzenlenen seçimlerde, seçmenlerin yarısından fazlası sandığa gitmedi. Resmi olmayan sonuçlara göre, 2,5 milyon kayıtlı seçmenin sadece yüzde 48,6'sı oy kullandı.

Sarkisyan’ın ardından geçici Başbakan seçilen Nikol Paşinyan'ın partisi "Toplumsal Sözleşme" öncülüğündeki "Benim Adımım" ittifakı oyların yüzde 70,4'ünü aldı.

Meclise İki Parti Daha Girdi

Ermenistan’da dün gerçekleştirilen erken seçimlerde, barajı aşan iki parti daha meclise girebildi. % 8,2 oy alan iş adamı Gagik Tsarukyan liderliğindeki Müreffeh Ermenistan Partisi ve yüzde 6,3 ile Edmon Marukyan başkanlığındaki Parlak Ermenistan Partisi mecliste yer alırken, daha önce iktidarda bulunan eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Cumhuriyetçi Partisi yüzde 4,7, Taşnak partisi ise yüzde 3,9 oy alarak baraj altında kaldı ve meclise giremedi.

Yaklaşık 2,5 milyon kayıtlı Ermeni seçmenin yüzde 48,6'sı oy kullanırken, seçimi katılım oldukça düşük seviyede gerçekleşti. Önceki seçimde bu oran yüzde 60 olmuştu. Ermenistan'daki erken genel seçimde 11 parti ve ittifak yarışmıştı.