Erdoğan Bir Müjde de KKTC’de Verecek
17 Temmuz 2021

Erdoğan Bir Müjde de KKTC’de Verecek

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC parlamentosunda milletvekillerine hitap edeceğini ve bir müjde vereceğini duyurdu. Erdoğan son dönemlerde bazı haberleri iki üç gün önceden müjde olarak duyurup, daha sonra kamuoyuna törenle açıklama üslubunu kullanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs'a yapacağı ziyaretle ilgili olarak, "Bu yılkı merasimlerimiz de en güzel şekilde gerek adaya gerekse tüm dünyaya barışın tesisi için mesajlarımız olacak" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, pazartesi günü Kuzey Kıbrıs'a geniş bir heyetle gideceğini söyledi.

Erdoğan, ilk gün Kuzey Kıbrıs parlamentosunda milletvekillerine hitap edeceğini belirtip, “Müjdesini orada vermek istiyorum, güzel bir adımımız var, ön çalışmalarını bitirdik. Salı günü de Kuzey Kıbrıs'ta her yıl yaptığımız törenlerimiz var. Törenlerimizi de geniş bir heyetle yapmak suretiyle salı akşamı tekrar yurda döneceğiz. Bu yılkı merasimlerimiz de en güzel şekilde gerek adaya gerekse tüm dünyaya barışın tesisi için mesajlarımız olacak” dedi.

Rize’deki Sel Felaketi

Rize'deki sel ve heyelan felaketi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan şunları söyledi:

Rize'de de 6 vefatımız var. 3 Bakanımız biliyorsunuz orada. Sürekli kendileriyle irtibat halindeyim. Yoğun bir şekilde AFAD'ımızın çalışmasını var. Ölenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biliyorsunuz Doğu Karadenizimiz her zaman bu tür felaketlerle karşı karşıya çünkü bol yağmur alan bir ilimiz. Saatte 202 metreküp yağmur aldı, bununla karşı karşıya kaldı. Çay bitkisi aldığı o yağmurla gübrenin yani azotun özellikle bir balçığa dönüştüğü bir bitki. Bu da dikey bir kök olmadığı için, onlar hep birlikte aşağı doğru iniyor. Ağaçlara çay arasında yok, eskiden dikey köklü ağaçlarımız vardı, onlar kalmadı çünkü onların yerine çaylıklar yapıldı. Kendi dayılarımın yerleri olmak üzere tüm bunlar kaydılar, ciddi manada zararlar söz konusu. Temennimiz cana bir şey gelmesin, maalesef 6 kaybımız var.”