Erdoğan ile İşgalci “İsrail”in Savunma Bakanı Gantz Arasında Kapalı Görüşme
28 Ekim 2022

Erdoğan ile İşgalci “İsrail”in Savunma Bakanı Gantz Arasında Kapalı Görüşme

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin topraklarını işgal eden ve Müslümanların kanının akıtan “İsrail”in Savunma Bakanı Benjamin Gantz’la kapalı kapılar ardında görüştü.

Kapalı kapılar ardında gerçekleşen görüşme sonrası basın açıklaması da yapılmazken Cumhurbaşkanlığı’ndan kısa bir açıklama paylaşıldı.

Açıklama şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Kabulde Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da hazır bulundu.”

Kısa süre önce “normalleşme” anlaşması imzalayarak daha önce “terör devleti” olarak nitelendirdiği “İsrail” ile sıcak ilişkiler kuran Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bazı üst düzey bürokratların “İsrail” ile görüşmelerin basına yansımaması için gayret sarf ettiği gözlemleniyor. Seçim sathı mailine girilirken tabanın tepkisine yol açmamak için görüşmeler özellikle iktidar yanlısı medya kuruluşları tarafından haberleştirilmiyor ya da göz çarpmayacak şekilde kısa ve geri planda tutuluyor.

Ankara, bir süredir Müslümanların ihanet olarak nitelediği “İsrail” ile karşılıklı “normalleşme” adımları atıyor. Bu çerçevede karşılıklı büyükelçi atanırken, bakanlar ve üst düzey yöneticiler karşılıklı ziyaretler düzenliyor. Ankara, Kudüs davasını savunmak için “İsrail” ile yakınlaştıklarını ifade ederek tepkilerin önüne geçmeye çalışıyor ve savrulmanın üzerine örtmeye çalışıyor.

Ortadoğu’da Sisi rejimi ve “İsrail” ile görüşmelere başlayan Ankara, Esed rejimi ile de görüşmeleri başlatmak için çalışmalar yürütüyor. Müslümanların kanını akıtan bu üç rejim ile 180 derecelik bir dönüş ile üst düzey görüşmeleri başlatmak için harcanan çabanın Rusya’ya odaklanan ABD’nin Ortadoğu’da sükunetin sağlanması amacı güden stratejisinden kaynaklandığı uzmanlarca ileri sürülüyor. “Normalleşme” projesine Trump zamanında start veren ve hızlı bir şekilde şekillenmesini sağlayan ABD’nin bölge ülkelere ne kadar hakim olduğu gözlemlenebiliyor.