Erdoğan’dan İşgaci “İsrail”i Sevindiren Resmi Tören
28 Aralık 2022

Erdoğan’dan İşgaci “İsrail”i Sevindiren Resmi Tören

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin topraklarını işgal eden ve Müslümanları katleden “İsrail”in Ankara Büyükelçisi Irit Lillian'ın güven mektubunu resmi törenle teslim aldı.

“İsrail” Cumhurbaşkanı Herzog, mutluluğunu ve törenin görüntülerini Türkçe mesajla paylaştı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, sosyal medyada Türkçe paylaştığı mesajında Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ın güven mektubunu kabul etmeyi 'dört gözle beklediğini' de ifade etti.

Herzog, “İsrail”in Ankara Büyükelçisi Irit Lillian'ın bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubunu sunmak üzere gittiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “İsrail” milli marşıyla karşılama töreninin görüntülerini sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı:

"Bugün, Büyükelçi Irit Lillian, güven mektubunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunarken Ankara'da, Cumhurbaşkanlığı'nda yeniden HaTikvah'ı (‘İsrail’ milli marşı) duymak çok etkileyiciydi. Yakında, Türk Büyükelçi'nin güven mektubunu kabul etmeyi dört gözle bekliyorum. ‘İsrail’-Türkiye ilişkilerinde büyük bir adım."

Köklü-Değişim,Erdoğan’dan-İşgaci-“İsrail”i-Sevindiren-Resmi-Tören,Normalleşme,Filistin.jpg

Türkiye ve “İsrail”, karşılıklı ilişkileri geliştirmek için “normalleşme” adı verilen girişimle yıl boyunca birçok adım atmıştı. İki ülkenin “normalleşme” olarak ifade ettiği girişimi Müslümanlar ihanet olarak nitelemiş ve çeşitli İslam beldelerinde protestolar düzenlenmişti.

“İsrail” Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un martta büyük bir ihtimamla ağırlandığı Ankara ziyaretini, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun mayısta “İsrail”i ziyareti izlemişti. “İsrail” Başbakanı Yair Lapid de haziranda Türkiye'yi ziyaret etmişti.

Türkiye ve “İsrail”, 17 Ağustos'ta diplomatik ilişkileri en üst seviyeye çıkarma ve karşılıklı büyükelçi atama kararı almıştı.

Türkiye'nin Tel Aviv'e yeni atadığı Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar, görev yerine ulaştı ancak henüz güven mektubunu “İsrail” Cumhurbaşkanı'na sunmadı.

Ankara ve diğer İslam beldeleri yönetimlerinin ABD’nin başlattığı “normalleşme” çalışmasına imza atarak yakınlaştığı gasıp Yahudi varlığı, katliam ve işgallerine hız verdiği gözlemleniyor. Önceden yayımladıkları etkisiz ve cılız kınama mesajlarına da ara veren İslam beldelerinin başındaki yöneticiler, Filistin topraklarını işgal eden gecekondu oluşuma meşruiyet kazandırmak için çaba sarf ediyor. Gasıp Yahudi varlığı, İlkbahar aylarından bu yana Batı Şeria odaklı saldırılarını sürdürüyor.

İşgal ettiği topraklarda neredeyse her gece baskınlar düzenleyen “İsrail” şu ana kadar 2.500'den fazla Müslümanı gözaltına aldı ya da tutukladı.

İşgalcinin bu yılın başından beri düzenlediği operasyonlarda 220’den fazla Filistinli Müslüman katledildi.

Filistin yönetiminin resim verilerine göre, dokuz binden fazla kişinin yaralandı ve 6 bin 500 Müslüman tutuklandı. “İsrail” bu yıl içinde Filistinlilere ait 832 binayı yıktı ve 13 bin zeytin ağacını söktü.