"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Montrö Bildirisi: Emekli 5 Amiral ve 1 General Serbest Bırakıldı
22 Nisan 2021Köklü Değişim Medya

Montrö Bildirisi: Emekli 5 Amiral ve 1 General Serbest Bırakıldı

Köklü Değişim Medya

Kamuoyunda “Montrö Bildirisi” olarak bilinen ve içinde sarık ve cübbe giydiği için alerji duyulan bir amiralin de zikredildiği ve 104 generalin imzası ile gece yarısı muhtıra havasında yayımlanan bildiri sonrası açılan soruşturmada Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 5 emekli amiral ve 1 tuğgeneral de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Böylece soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan tüm isimler serbest bırakılmış oldu.

104 emekli amiralin hazırladığı Montrö bildirisine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Adliyesi'nde ifade veren emekli 5 amiral ve 1 tuğgeneral bulunduğu ili terk etmeme ve yurt dışına çıkmama kararı ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti.

Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 5 emekli amiral ve 1 tuğgeneral adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, 5 Nisan'da Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alınmış; Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'a emniyete gelmeleri için tebligat yapılmıştı. Bu şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında 6 emekli amiral ile 1 emekli generali de 16 Nisan'da ifadeye çağırmış, bu kişiler sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelmişlerdi.

Emekli amiraller Alper Tezeren, İlker Güven, Metin Açımuz, Nurhan Kahyaoğlu ve Ali Önel Yüksel ile Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan serbest kalırken, emekli amiral Işık Biren'in ise hastanede tedavi gördüğü için ifadeye gelemeyeceği bildirildi.