Devlet, Mafya, Medya İlişki Ağı!
19 Mayıs 2021

Devlet, Mafya, Medya İlişki Ağı!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Sedat Peker'in gazeteci Hadi Özışık ile yaptığı telefon görüşmesinin görüntü kaydını yayımlaması üzerine açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görüntüleri izleyince büyük şok yaşadığını ve kendisine tuzak kurulduğunu söyleyip, gazeteci Özışık kardeşler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker, bir süredir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Ağar ve oğlu AK Parti Milletvekili Tolga Ağar hakkında ciddi ithamlarda bulunuyordu. Seri hâlinde yayımlanan videolar kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Medyada bu olay siyaset-polis-mafya üçgeni olarak da adlandırılan “Susurluk Skandalına” benzetiliyordu.

Skandal, dün CHP'li Özgür Özel’in İçişleri Bakanı Soylu'ya, “Sana çok yakın bir gazeteci, Peker ile görüşüp 'Kapatalım bu işi' dedi mi?” çıkışıyla gündeme düşmüştü.

Peker'in görüşme kayıtlarını yayınlamasından bir süre önce Cüneyt Özdemir'in yayınına katılan ve iddialar hakkında konuşan gazeteci Hadi Özışık, iddiaları reddederek "Süleyman Soylu'dan Sedat Peker'e mesaj götürmüşsem namussuzum, şerefsizim, alçağım" demişti.

Bunun üzerine Sedat Peker, Twitter hesabından Hadi Özışık ile yaptığı görüşmenin video kaydını paylaştı. Peker mesajında şu ifadelere yer verdi:

Kıymetli dostlarım,

İnternethaber sitesinin sahibi olan Hadi özışık - Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman Soylu’yla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem.”

Kıymetli dostlarım,
İnternethaber sitesinin sahibi olan hadi özışık - süleyman özışık kardeşler en yakınları olan süleyman soyluyla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem. pic.twitter.com/HRURnpPKu1

— Sedat Peker (@sedat_peker)

İnternethaber sitesinin sahibi olan Hadi özışık - Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman Soylu’yla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem.”

Görüntülerin medyada yayınlaması üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in Gazeteci Hadi Özışık ile yaptığı telefon görüşmelerini yayımlaması ve Özışık kardeşlerin aracılık yaptığı iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halasının oğlu Cengiz Er'in sitesi Süper Haber'e konuşan Soylu, Sedat Peker'in yayınladığı son videoları izlediğini ve büyük şok yaşadığını söyledi.

Soylu, Hadi Özışık ile Süleyman Özışık kardeşleri tanıdığını belirterek, "Yıllardır birlikte teşrik-i mesaide bulunduğumuz arkadaşlar bunlar, şaşkınım" açıklamasında bulundu.

Sedat Peker ile hayatında hiç tanışmadığını söyleyen Süleyman Soylu, kendisiyle gerçekleştirildiği öne sürülen "arabuluculuk" ziyaretinin hiç yaşanmadığını beyan etti.

Soylu iddiaya ilişkin, "Süleyman Özışık ile en son geçen yıl haziran ayında görüştüm, yakın zamanda Süleyman Özışık ile temasımız olmadı" ifadelerini kullandı.

Kendisine tuzak kurulduğunu söyleyen Soylu sözlerine şöyle devam etti:

Yakından tanıdığımız arkadaşlar ismimizi kullanarak bir mafya lideri ile bana tuzak ve tezgah kurdular. Yarın sabah Hadi Özışık ile Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağım.”

Yaşananlar nedeniyle üzgün olduğunu söyleyen Soylu, “PKK ile terör örgütleri ve çeteler ile bu kadar mücadele veriyoruz, keşke başıma bir şey gelseydi de bugünleri görmeseydim” dedi.

Hadi Özışık, sosyal medya hesabından özür diledi. Peker’le gerçekleştirdiği görüşmelerde Peker’i sakinleştirmeye çalıştığını; Haklısın diyerek konuyu kapatmak durumunda kaldığını ve Soylu’nun bir dahli olmadığını belirtmek için bu görüşmeleri kendi inisiyatifi ile yaptığını söyleyip özür diledi. Özışık, “Sayın Soylu'nun da ifade ettiği gibi kendisiyle bu konuda ne şahsımın ne de kardeşimin hiçbir irtibatı olmamıştır” dedi.

Peker’in Hadi Özışık ile görüşmesinde, Hadi Özışık açık bir şekilde Süleyman Soylu ile görüşüldüğünü ve aracı olunduğunu ifade ediyor. Ayrıca Mehmet Ağar’a “Biz olmasak Bodrum’daki marinaya mafya çökecekti” açıklaması yüzünden aptal herif” diye hitap ediyor.

Sedat Peker ise, Süleyman Soylu için Berat Albayrak ile düşman olduğunu, illere giremeyen Soylu’yu desteklediklerini ve akrabalarının yanında nöbet tuttuğunu söylüyor; “bu kadar emek var, o benim dönüş biletimdi” ifadeleri de videoda yer alıyor.

Kamuoyunda yaygın düşünce; Sedat Peker’in yeni videolar yayınlayacağı tehdidinde bulunması, siyaset gündeminin daha da karışacağı ve devlet-mafya-polis-medya ilişki ağı içindeki çıkar çatışması sebebiyle yeni skandalların patlak vereceği yönünde...

Ayrıca bu skandalın patlak vermesinden sonra seri hâlinde yayımlanan videolardaki iddialar nedeniyle yargının hareket geçip soruşturma açmaması da ciddi şekilde eleştiriliyor.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in açıklamalarıyla ilgili olarak, “Videoları seyreden, gazetede okuyan ilgili savcı ya da savcıların harekete geçip gereğini yapmaları lazım. Devlete güveni sağlamak açısından bu gereklidir” demişti.

Bu açıklama da, kirli ilişki ağına yönelik iddialar sebebiyle devlete ve yargıya olan güvenin yitirildiğine dönük düşüncenin yaygın olduğunu ortaya koyuyor.