Erdoğan'dan "Erdoğan'ı Koruma" Düzenlemesi
20 Eylül 2024

Erdoğan'dan "Erdoğan'ı Koruma" Düzenlemesi

Köklü Değişim Medya

Koruma Hizmet Müdürlüğü’nün koruyacağı kişilerin sayıldığı düzenlemeye "Cumhurbaşkanlığı yapmış kişiler" ifadesi de eklenmesi ile eski cumhurbaşkanları da mevcut cumhurbaşkanı gibi korunacak.

OHAL döneminde, 1 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan “Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü” ile ilgili düzenlemeye dikkat çeken bir ekleme yapıldığı ortaya çıktı. 14 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, mevcut cumhurbaşkanının nasıl korunacağını düzenleyen maddeye, “Cumhurbaşkanlığı yapmış kişiler” ifadesi eklendi. Böylece, eski cumhurbaşkanlarının da mevcut cumhurbaşkanı gibi korunabilmesinin önü açıldı.

Böylece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görev süresi bittiğinde mevcut koruma düzeni devam edecek.

Koruma hizmetlerinin ayrıntılı biçimde düzenlendiği kararnamede, genel müdürlüğe bağlı korumaların, Cumhurbaşkanını, aile fertlerini, Cumhurbaşkanı yardımcılarını, Bakanları, Bakan Yardımcılarını ve Cumhurbaşkanının korunması yolunda talimat vereceği kişileri korumakla yükümlü olduğu da belirtildi.

Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Cumhurbaşkanı ile sayılan bu kişileri “maddi ve manevi şahsiyetlerine yönelik her türlü saldırıya” karşı koruyacakları düzenlemeye eklendi.

Köklü Değişim,Erdoğan'dan 'Erdoğan'ı Koruma Düzenlemesi'-1.jpg