Cumhurbaşkanı Erdoğan, İşgalci “İsrail'e" Büyükelçi Atadı
07 Ekim 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İşgalci “İsrail'e" Büyükelçi Atadı

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile Şakir Özkan Torunlar, “İsrail”e büyükelçi olarak atandı. Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak görevlendirildi.

Filistin topraklarını işgal eden ve Müslümanları katleden “İsrail” ile Türkiye arasında başlayan “normalleşme” sürecinde iki ülke de büyükelçi atama kararı almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gasıp Yahudi varlığının lideri Herzog’u Mart ayında Ankara’da devlet töreniyle karşılayıp büyük bir ihtimamla ağırlamıştı. Herzog’un ziyaretinden sonra dışişleri ve enerji bakanları temaslara başlamıştı. Müslümanlar “normalleşme” sürecini ihanet olarak niteleyip, Türkiye’nin çeşitli illerinde protesto gösterileri düzenlemişti.

İsrail hali hazırda Gazze ve Batı Şeria’da oluk oluk Müslüman kanı akıtıyor ve Filistin topraklarını işgal ediyor. Ankara, “İsrail”in Filistin topraklarından gasp ettiği doğalgazı Avrupa pazarına ulaştırması için inşa edilecek boru hattı hususunda yardımcı olabileceğini de daha önce açıklamıştı.

Şakir Özkan Torunlar Kimdir?

1983 yılında Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başlayan Şakir Özkan Torunlar, Ortadoğu Genel Müdür yardımcılığı ve Güvenlik İşleri Genel Müdür yardımcılığı görevlerini üstlendi.

2008-2010 yıllarında Bangladeş Büyükelçisi olup, 2010-2014 yılları arasında Kudüs Başkonsolosu olarak Filistin Büyükelçiliği görevinde bulundu.

2014 yılı itibarıyla Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler (Güney Asya) Genel Müdürü olan Torunlar, 17 Ocak 2017 – Mayıs 2021 tarihleri arasında Hindistan Büyükelçiliği yaptı.

Büyükelçi Atamaları

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, bazı büyükelçilerin yeni görev yerleri belli oldu.

Buna göre, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, NATO Daimi Temsilcisi ise Dışişleri Bakanlığı Amerika Genel Müdürü Büyükelçi Zeki Levent Gümrükçü oldu.

Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, Lefkoşa Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi.