“Cumhur İttifakı Duruyor, Yerelde İttifak Yok”
24 Ekim 2018

“Cumhur İttifakı Duruyor, Yerelde İttifak Yok”

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

2019 Mart’ında yapılacak yerel seçimler öncesi anlaşma sağlayamadığını açıklayan AKP ve MHP, yeni stratejilerini grup toplantılarında açıkladı: “Yerel seçimlere ayrı katılacağız, ‘Cumhur İttifakına’ devam edeceğiz.”

Dün yapılan grup toplantılarında konuşan liderler, yerel seçim konusunda partilerinin izleyeceği stratejileri açıkladılar. Her iki parti de tabanlarını huzursuz eden konularda yapacakları anlaşmaları seçim sonrasına bırakıp, seçim mitinglerinde oy aldıkları ve hedefe koydukları kesimlerin fikirlerine paralel konuşmalar yaparak oy isteme stratejisi güdecekleri sinyalini vermiş oldular.

Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada,"Parti olarak 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır. İşin tadı kaçtığından zoraki görüşmelerle bir yere varmanın imkanı olmayacaktır. Oyalanmaya, milleti aldatmaya, sabırları sınamaya, umutlarla oynamaya lüzum da yoktur. Kendi yolumuzu sadece kendimiz çizeceğiz. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine kendi adaylarımızla, kendi amblemimizle katılıp Türkiye'nin her seçim bölgesinde demokratik mücadelemizi Allah'ın izniyle yapacağız."ifadelerini kulandı.

MHP’nin grup toplantısı sonrası başlayan AK Parti grup toplantısında kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "MHP ile af, Öğrenci Andı ve erken emeklilik konusunda farklı düşündüğümüz görülüyor. Biz bu farkları yapıcı bir dille ifade etmeye çalıştık. Kimseyi kişisel olarak hedef almamız söz konusu değil. Görüş farklılıklarımızın Cumhur İttifakı'na gölge düşürmesine izin vermemeliyiz. Madem yerel seçimlerde biz yolumuza diyorlar, biz de herkes kendi yoluna deriz" dedi.

Grup toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan "Cumhur İttifakı noktasında sıkıntımız yok. Yerel seçimde kendi adaylarımızla meydanlarda olacağız" mesajını verdi.