Borsada Skandallar Zinciri Sürüyor: 8 Kişi Gözaltında
03 Ekim 2022

Borsada Skandallar Zinciri Sürüyor: 8 Kişi Gözaltında

Köklü Değişim Medya

İslami açıdan haram olan kapitalizmin sac ayaklarından borsada spekülasyonlarla halkın parası sömürülmeye devam ediyor. Borsa işlemlerinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı verilen 10 kişiden 8'i gözaltına alındı. SPK, 10 gerçek, 1 tüzel kişi için 2 yıl boyunca borsalarda işlem yasağı uygulanacağını duyurdu.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Taşkesenlioğlu rüşvet iddiaları üzerine görevden alınmıştı. Yerine ise yardımcısı olan eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün oğlu İbrahim Ömer Gönül atandı. AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın da bu iddilarda adı geçmiş ve yurt dışına kaçarken yakalandığı duyurulmuştu. Bu olaylar henüz soğumadan borsada yeni bir usulsüzlük daha ortaya çıktı.

SPK bültenine göre, SPK Borsa İstanbul nezdindeki Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında yer alan sözleşmelerde gerçekleştirilen işlemlerde sorumluluğu bulunan şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu. Aynı zamanda 1'i şirket 10 gerçek kişiye de Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/2 ve 6/2 maddeleri kapsamında 3 Ekim'den itibaren borsalarda 2 yıl süreyle işlem yasağı uygulanacak.

Suç duyurusunda bulunulan ve işlem yasağı getirilen isimler şöyle:

Ahmet Can Teoman, Barış Aşçıoğlu, Berke Arpacı, Eda Karayal, Hakan Gençoğlu, Mehmet Akdere, Necip Kaan Karayal, Nihal Kılınç, Poyraz Teoman, Tunç Karayal.

Ayrıca Akdere İnşaat Turizm Tekstil İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 2 yıl işlem yasağı uygulanacağı aktarıldı.

8 Kişi Gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da borsa işlemlerinde örgütlü ve organize biçimde usulsüzlük yapıldığı ve Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet edildiği iddiası üzerine soruşturma başlattı. 10 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

İstanbul, Ankara, Muğla ve Balıkesir'de belirlenen 17 adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişi emniyette sorgulanırken, 2 kişinin ise yurt dışında olduğu ortaya çıktı.