Biden, Adaylıktan Çekildi, Harris’e Destek Verdi
22 Temmuz 2024

Biden, Adaylıktan Çekildi, Harris’e Destek Verdi

Köklü Değişim Medya

ABD Başkanı Joe Biden, Demokrat Parti'nin başkan adaylığından çekildiğini sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla duyurdu ve başkan adayı olarak yardımcısı Kamala Harris'e destek vereceğini duyurdu.

Biden çekilme açıklamasında, seçime dört ay kala aldığı bu kararın "partisinin ve ülkesinin iyiliği için" olduğunu ifade etti.

Bu duruma gelinmesinde, Haziran sonunda, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'la yaptığı televizyon tartışmasındaki kötü performansı sonrası başlayan eleştiriler etkili olmuştu. Özellikle Demokrat Parti ileri gelenleri Biden’a çekilme çağrısı yaparak baskıyı artırmışlardı.

Biden açıklamasında başkan olarak hizmet vermenin hayatının en büyük onuru olduğunu belirtti.

Yeniden seçilmek amacıyla yola çıktığını kaydeden Biden, "Çekilmenin ve görev süremin sonuna dek sadece başkanlık görevlerime odaklanmanın partimin ve ülkemin iyiliğine olacağını düşünüyorum" dedi.

Biden ayrıca, bu hafta çekilme kararıyla ilgili bir ulusa sesleniş konuşması yapacağını da duyurdu.

Geçen hafta Covid teşhisi sonra evinin olduğu Delaware eyaletinde dinlenmeye çekilen Biden, "gelecek hafta seçim kampanyasına geri dönmeyi sabırsızlıkla beklediğini" söylemişti.

Biden ayrıca, "Bugün Kamala'ya bu yıl partimizin adayı olması için tam desteğimi sunmak istiyorum. Demokratlar, bir araya gelip Trump'u yenme zamanı. Yapalım bunu" ifadelerini kullandı.

Biden'ın desteğini alan Kamala Harris de "Donald Trump'ı yenmek ve Demokrat Parti ile ülkemizi birleştirmek için elimden geleni yapacağım" açıklamasıyla meydan okudu.

Biden, ilerleyen yaşı nedeniyle zihinsel olarak ciddi sıkıntılar yaşadığı daha önce ekranlara yansımıştı.

Trump: “Sahtekar Biden Başkanlığa Uygun Değil”

Trump "Sahtekar Joe Biden başkanlık yarışına girmeye uygun değildi ve kesinlikle başkanlık yapmaya da uygun değildi, asla olmadı da" mesajını paylaştı.

Trump ayrıca "Başkanlık makamını sadece yalanlar, yalan haberler ve bodrumundan çıkmayarak kazandı. Etrafındaki herkes, doktoru ve medya, başkan olma yeteneği olmadığını biliyordu ve yoktu. Başkanlığı nedeniyle büyük sıkıntı çekeceğiz ama verdiği hasarı hızla tamir edeceğiz" diye konuştu.

Demokrat Parti Kongresi'nin 19 Ağustos'ta başlaması planlanıyor.